Διαδικτυακό τουρνουά σκάκι στο δήμο Νεάπολης-Συκεών


Στη διοργάνωση του πρώτου διαδικτυακού τουρνουά σκάκι προχωρά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, σε συνεργασία με τη Σκακιστική Ακαδημία Συκεών- Νεάπολης, η οποία έρχεται να αποτελέσει συνέχεια του τουρνουά που καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια ως θεσμός, το οποίο, όμως, φέτος δεν πραγματοποιείται λόγω των ειδικών συνθηκών και των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19. 

Το «1ο Διαδικτυακό Σκακιστικό Τουρνουά Δημοτικών Σχολείων δήμου Νεάπολης-Συκεών» θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020, από τις 11 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι. Αυτό απευθύνεται σε μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του δήμου, στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν και παιδιά που δεν γνωρίζουν σκάκι. 

Για αυτόν το λόγο, από την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, έως μεθαύριο, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020, όπως επίσης την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, πραγματοποιείται διαδικτυακό σεμινάριο μιας ώρας καθημερνά για γονείς και μαθητές που το επιθυμούν ώστε να γνωρίσουν βασικές κινήσεις αλλά και για τη σωστή χρήση της πλατφόρμας (www.lichess.org) που θα διεξαχθεί το τουρνουά. Σε αυτό τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο μπορούν να κάνουν εγγραφή στο σεμινάριο επιλέγοντας την ημέρα και την ώρα της συμμετοχής τους, και ταυτόχρονα να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στο διαδικτυακό τουρνουά (https://forms.gle/1FcDWEVkpZEZs9ny9). 

Για τη μεγαλύτερη συμμετοχή παιδιών στο 1ο Διαδικτυακό Σκακιστικό Τουρνουά Σκάκι, αλλά και με στόχο να γνωρίσουν του πνευματικό άθλημα όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, ο αντιδήμαρχος Παιδείας απέστειλε επιστολή στους διευθυντές όλων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με την οποία τους καλεί να προωθήσουν στους μαθητές τη φόρμα εγγραφής και τα αρχεία με τις βασικές αρχές-κανόνες του σκάκι. «Δυστυχώς, φέτος, υπό τις συνθήκες που όλοι βιώνουμε λόγω της πανδημίας, και παίρνοντας υπόψη, πρωτίστως την ασφάλεια όλων μας, παιδιών, γονέων και εκπαιδευτών- προπονητών, αποφασίσαμε η διοργάνωση να γίνει διαδικτυακά. 

Το 1 ο Διαδικτυακό Σκακιστικό Τουρνουά, με τη βοήθεια και τη τεχνογνωσία της Σκακιστικής Ακαδημίας, αλλά και τη δική σας συμβολή, πιστεύουμε ότι θα χαρίσει στα παιδιά μας δημιουργική απασχόληση, χαρά και γνώση», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο αντιδήμαρχος Μ.Βουλγαρίδης.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.