Χριστουγεννιάτικες Διαδικτυακές εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμαριάς

Δήμος Καλαμαριάς - Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Ο Δήμος Καλαμαριάς, αυτά τα Χριστούγεννα που εξελίσσονται κάτω από ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες συνθήκες, ετοίμασε ένα εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, γεμάτο ευχές και τραγούδια, στέλνοντας έτσι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα αγάπης και ζεστασιάς που έχουν όλοι τόσο ανάγκη, εξαιτίας των ιδιαίτερα δύσκολων συνθηκών που βιώνουμε.

Σε συνεργασία με τους τοπικούς Συλλόγους και τα μουσικο-θεατρικά σύνολα του Δήμου, ετοιμάστηκε ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα, όπως ταιριάζει άλλωστε στο κλίμα και το πνεύμα των ημερών, το οποίο οι πολίτες θα μπορούν να το παρακολουθήσουν διαδικτυακά.
Η πρώτη εκδήλωση ξεκινά αύριο Σάββατο 19/12 με τον δήμαρχο Γιάννη Δαρδαμανέλη ο οποίος σε μια κίνηση συμβολισμού θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο και θα απευθύνει τις ευχές του με αποδέκτες όλους τους πολίτες. Θα ακολουθήσει Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καλαμαριάς, υπό τη διεύθυνση του Ιωάννη Κούκα.

Το πρόγραμμα των διαδικτυακών εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν διαμορφώνεται ως εξής:

Κυ 20/12 «Mελωδίες στο κλίμα των εορτών» από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καλαμαριάς).

Πε 24/12 Ευχές από το Εργαστήρι Θεατρικής Δημιουργίας και Χορού του Δήμου Καλαμαριάς & Γιορταστική Συνάντηση Παιδικών-Νεανικών Χορωδιών.

Πα 25/12 «Χριστουγεννιάτικη Νύχτα» από τη Νέα Χορωδία Δήμου Καλαμαριάς. Δ/νση: Κωστής Παπάζογλου.

Σα 26/12 “Το Χριστουγεννιάτικο Παραμύθι της Μ. Ασίας” από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Προσφύγων Μικρασιατών Ν. Κρήνης “Η Αγία Παρασκευή”.

Κυ 27/12 «Δώδεκα μέρες, τρεις γιορτές, τρεις παραμονές!» από τον Χορευτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης.

Δε 28/12 «Χοροί αφηγούνται» Μια παράσταση για τη ΣΥΖΩΗ. Από τους “Βορεάδες” Χορευτικός Όμιλος Καλαμαριάς.

Τε 30/12, ώρα 18:30 «Ταξιδεύοντας στην Υδρόγειο» – Έθιμα από όλο τον κόσμο. Συνδιοργάνωση: “Βορεάδες” Χορευτικός Όμιλος Καλαμαριάς και “Παίζοντας σε παραδοσιακά μονοπάτια”.

Πε 31/12 «Χριστουγεννιάτικες ιστορίες» επιλογές από θεατρικά παραμύθια από το Εργαστήρι Θεατρικής Δημιουργίας και Χορού του Δήμου Καλαμαριάς.

2021 !!!

Πα 1/01 Jazzy Christmas and the Happy New Year – Ω! έλα Εμμανουήλ – Καλή χρονιά!!! με τη Νέα Χορωδία Δήμου Καλαμαριάς και Κουαρτέτο εγχόρδων. Δ/νση: Κωστής Παπάζογλου.
& Πανευρωπαϊκή Σύμπραξη Φιλαρμονικών ορχηστρών με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καλαμαριάς στην εκτέλεση του Εμβατηρίου Radetzky March. Δ/νση: Ιωάννης Κούκας.

Σα 2/01 «Μια ιστορία θα σας πω….Τα Μπερδεμένα Χριστούγεννα» μια παραμυθοσαλάτα με εορταστικό άρωμα βασισμένη στα βιβλία: “Η κυρία Αϊ Βασίλη” του Κώστα Μάγου, εκδόσεις Δίπτυχο, “Τα Χριστούγεννα” της Λούλας Στρουμπουλούλας: “Οι περιπέτειες μιας τετράπαχης γαλοπούλας” του Ευγένιου Τριβιζά, εκδόσεις Ψυχογιός, “Ο Αη Βασίλης στη φυλακή με τους 83 μικρούς αρουραίους” του Ευγένιου Τριβιζά, εκδόσεις Μεταίχμιο, “Ο χιονάνθρωπος” του Μάικλ Μορπούργκο, εκδόσεις Μεταίχμιο. Από τη Νέα Παιδική Βιβλιοθήκη Δήμου Καλαμαριάς και τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Καλαμαριάς.

Kυ 3/01 «Aγέλαστη πολιτεία» αποσπάσματα της θεατρικής παράστασης του Εργαστηρίου Θεατρικής Δημιουργίας και Χορού του Δήμου Καλαμαριάς, από το μελοποιημένο παραμύθι του Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα & «Η Χρωματοχώρα» παιδικό μουσικο-χορευτικο έργο από το Εργαστήρι Θεατρικής Δημιουργίας και Χορού του Δήμου Καλαμαριάς.

Τε 6/01, “Μωμογεροι” Παραδοσιακό δρώμενο του 12-ημέρου με τον Πολιτιστικό Ποντιακό Σύλλογο «ΟΙ ΜΙΘΡΙΟΙ».

Πε 7/01 Επετειακή Εκδήλωση για τα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: Άγγελου Σικελιανού – Μίκη Θεοδωράκη «Πνευματικό Εμβατήριο» με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Καλαμαριάς. Σολίστ: Θάλεια Μαυρίδου, Χρήστος Στόικος, Γιώργος Καραμφίλλης. Δ/νση: Ιωάννης Κούκας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.