1η Διαδικτυακή εισήγηση του Συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού


Ξεκινάν τα δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα - εισηγήσεις από το Σύλλογο Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού μέσω της εφαρμογής ZOOM. Τις εισηγήσεις μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι ανεξαιρέτως.

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 στις 20:00 ο καθηγητής Σάββας Μαυρίδης θα αναλύσει το θέμα:
"Κοινωνικοπολιτικά πλαίσια των Ελλήνων του Πόντου από την αρχαιότητα μέχρι την ανταλλαγή".

Ο Σάββας Μαυρίδης γεννήθηκε το 1953 στο Κρυονέρι Λαγκαδά και τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Γυμνάσιο Σοχού. Σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Πανεπιστημίου Φρανκφούρτης, στη πολιτειολογία και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος του ίδιου Πανεπιστημίου με υποτροφία του Γερμανικού κράτους.

Τίτλος διδακτορικής διατριβής: "Εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα, στο διάστημα 1974-1983". Από το ακαδημαϊκό έτος 1987-1988 διδάσκει στο Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης ως τακτικός καθηγητής. Είναι Εταίρος της ακαδημίας επιστημών της Βιέννης και μέλος ιδρύματος κοινωνικών ερευνών "Δημήτρης Μπάτσης" της Αθήνας. 

Έχει εκδώσει περί τα 20 βιβλία, 5 εκ των οποίων αναφέρονται στον Πόντο. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση 3 συλλογικοτήτων σε Αθήνα, Φρανκφούρτη και Κρυονέρι Λαγκαδά. Συνέχισε από το 1995 μέχρι 2005 τις εκπομπές του Στάθη Ευσταθιάδη, στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3.

Ο σύνδεσμος για την εισήγηση είναι:
https://zoom.us/j/3809847356... και θα είναι ανοιχτός από τις 19:50.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.