ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ »

Με τα φλέγοντα εκπαιδευτικά και κοινωνικά θέματα τα οποία αφορούν στην ασφάλεια και τους κινδύνους στο Διαδίκτυο και στον Σχολικό Εκφοβισμό, κλείνει ο 1ος διαδικτυακός ενημερωτικός κύκλος που οργανώνει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας- ΚΕΠ, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση ( ΔΗΚΕΚΕ). 

Στόχος του 1ου διαδικτυακού ενημερωτικού κύκλου είναι η πρόληψη, η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας και της ψυχικής υγείας των μαθητών και όχι μόνο. Τις προσεχείς ημέρες θα κυκλοφορήσει το πρόγραμμα του 2ου Διαδικτυακού ενημερωτικού κύκλου με εξίσου ενδιαφέρουσα θεματολογία. 

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 στις 4.00μμ θέμα: «ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΓΟΝΕΙΣ, ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ & ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ»

Ομιλήτρια Βασιλική Γκουντσίδου Πανεπιστημιακός-Φυσικός ΑΠΘ, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για το Cyberbullying ( ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ) 

Η κ. Βασιλική Γκουντσίδου θα αναπτύξει τα θέματα: 
-Βullying και Cyberbullying 
-Βullying:Τρία χαρακτηριστικά:Σκοπιμότητα,επανάληψη, άνιση κατανομή ισχύος ανάμεσα στο θύτη και το θύμα. 
-Κυβερνοχώρος-πραγματικός χώρος 
- Τι αποτελεί ταυτότητα στο λεγόμενο ψηφιακό χώρο; 
-Είδη Cyberbullying -Mobbing-Working-Place Bullying 
-Πυλώνες πρόληψης για το cyberbullying 
-Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε σα γονείς ή εκπαιδευτικοί; 
-Ψηφιακός και κοινωνικός αποκλεισμός των ηλικιωμένων 
-Κίνδυνοι και οφέλη των ηλικιωμένων από τη χρήση του Διαδικτύου 
-Το γηράσκω αεί διδασκόμενος ποιο επίκαιρο σήμερα από ποτέ. 
-Ενδογενεακή αλληλεγγύη, intergenerational solidarity 
-Διαδίκτυο των πραγμάτων ή internet of things 

και θα απαντήσει σε ερωτήσεις - τις οποίες μπορείτε να καταθέτετε τηλεφωνικά έως την Παρασκευή 26 Μαρτίου στο τηλέφωνο 2310 759766 . 

H διαδικτυακή παρουσίαση θα προβληθεί ζωντανά από το κανάλι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο youtube https://m.youtube.com/channel/UCteaArGHIt3ci5Wyuf9FyQA και από τη σελίδα του ενημερωτικού site NEWS.MAKEDONIAS.GR στο facebook που είναι και χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης (https://www.facebook.com/newsmakedonias 

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας-Δημόσιας Υγείας- ΚΕΠ κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή και ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Κ-Ε κ. Κώστας Αμανατιάδης. Οργάνωση –Συντονισμός- Παρουσίαση: Νίκη Στρατηλάτη Δημοσιογράφος Συγγραφέας


Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.