Διαδικτυακά μαθήματα Πρώτων Βοηθειών από την ΕΔΟΜΑΚ και το δήμο Νεάπολης-Συκεών


Οι Πρώτες Βοήθειες και η αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών είναι το αντικείμενο των διαδικτυακών μαθημάτων που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ) σε συνεργασία με την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Δ.ΟΜ.Α.Κ.)

Στόχος του νέου αυτού διαδικτυακού σεμιναρίου αποτελεί η μύηση των ενδιαφερομένων στην ορθή αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, όπως επίσης και η παροχή γνώσης στο ζήτημα ιεράρχησης των αναγκών που προκύπτουν σε τέτοιου είδους καταστάσεις και που αν δεν αξιολογηθούν σωστά μπορούν να αποβούν μοιραίες στην έκβασή τους.

Τα θέματα που θα αναλυθούν κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών μαθημάτων άπτονται της καθημερινότητας όλων μας, ενώ την εισήγησή τους έχει επιμεληθεί η επικουρική ωτορινολαρυγγολόγος του «Θεαγένειου» Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, και τοπική σύμβουλος της Δ.Κ. Νεάπολης, Ευγενία Δασκαλάκη. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα έχει ως εξής:
  • Τρίτη 6 Απριλίου 2021- 7 μ.μ.- ΘΕΜΑ: Ρινορραγία
  • Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 – 7 μ.μ. – ΘΕΜΑ: Πνιγμονή-πνιγμός
  • Τρίτη 13 Απριλίου 2021 – 7 μ.μ. – ΘΕΜΑ: Αλλεργικό σοκ
  • Τετάρτη 14 Απριλίου 2021 – 7 μ.μ. – ΘΕΜΑ: Οργάνωση οικογενειακού φαρμακείου (rapid home test).
Να σημειωθεί ότι η Ε.Δ.ΟΜ.Α.Κ. από το 1992 συνεχίζει να παρέχει εθελοντικά βοήθεια σε συνανθρώπους μας και στην εν γένει τοπική κοινωνία, ενώ καθοριστική είναι η δράση της σε τομείς διάσωσης ατόμων, δασοπροστασίας, πυρόσβεσης και αντιμετώπισης καταστροφών όπως σεισμοί, χιονοπτώσεις, πλημμύρες και πυρκαγιές.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :
Ελεύθερη η συμμετοχή κατόπιν δήλωσης στο www.edomak.gr (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)
  www.edomak.gr
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6951940218 (Στέλιος Βαϊρλής)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.