"Σώζουμε ζωές! Είναι στο αίμα μας" - Εθελοντική αιμοδοσία στον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου


Με αίσθημα κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου οργανώνει πολυήμερη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας προκειμένου να βοηθηθούν συνάνθρωποί μας που βρίσκονται σε ανάγκη, σε μια περίοδο που τα αποθέματα σε αίμα μειώνονται δραματικά εξ΄ αιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησε η κρίση της πανδημίας, 

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ΓΝΘ “Παπανικολάου” από τις 18 έως τις 30 Απριλίου στο Α΄ΚΑΠΗ Ευόσμου (οδός Αγίου Αθανασίου 34 & Κολοκοτρώνη) και αποτελεί συνέχεια στον κρίκο της δράσης που είχε ξεκινήσει πριν από ένα χρόνο και συνεχίστηκε το περασμένο φθινόπωρο με συγκινητική ανταπόκριση από τους δημότες μας εθελοντές αιμοδότες. 

Η ανταπόκριση αυτή των συμπολιτών μας έδωσε το έναυσμα για την πρόταση του Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανού, καθιέρωσης του θεσμού με δυο αιμοδοσίες τον χρόνο, την άνοιξη και το φθινόπωρο. 

“Η  συνιστά προσφορά αγάπης και δώρο ζωής, απαιτεί ελάχιστο χρόνο και αποτελεί πράξη ύψιστης αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο. Η ανάγκη για αίμα είναι συνεχόμενη και δεν σταματά με την πανδημία”, τόνισε ο κ. Μανδαλιανός και πρόσθεσε: “Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στις προηγούμενες δράσεις ήταν συγκινητική και καλούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες να συνεχίσουν να προσφέρουν το δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους μας και να μην αφήσουμε καμιά ζωή να κινδυνέψει”. 

Επισημαίνεται ότι αίμα στη συγκεκριμένη αιμοδοσία μπορούν να δώσουν και όσοι θέλουν να αιμοδοτήσουν για συγγενικό ή φιλικό τους πρόσωπο το οποίο βρίσκεται σε άμεση ανάγκη, χωρίς να χρειαστεί να μεταβούν σε κάποιο νοσοκομείο, όπως επίσης για πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία ή για να το καταθέσουν στην τράπεζα αίματος του συλλόγου στον οποίο ανήκουν ως εθελοντές αιμοδότες. 

Επίσης επισημαίνεται ότι οι αιμοδότες πρέπει να έχουν μαζί την αστυνομική τους ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, όπως και ότι σε όλες τις υπηρεσίες αιμοδοσίας των νοσοκομείων αλλά και στα κινητά συνεργεία αιμοδοσιών, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού και προστασίας της υγείας των αιμοδοτών.

Ωράρια αιμοληψιών Δευτέρα έως Παρασκευή: 12:00 - 19.00 Σάββατο – Κυριακή: 08:30 - 14:00 

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2310769624 - 2310757377

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.