Περιβαλλοντικός διαγωνισμός για το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος


Περιβαλλοντικούς διαγωνισμούς για μαθητές 5-10 και 11-18 ετών, με θέμα «Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, το Πάρκο που ονειρεύομαι… », διοργανώνει ο Δήμος Παύλου Μελά, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο λειτουργίας του Τοπικού Θεματικού Περιβαλλοντικού Δικτύου «Σχολείο Ανοιχτό στην Κοινωνία – Ενεργός Πολίτης στον Δήμο Παύλου Μελά», ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σάκης Λαζαρίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης καλούν τη μαθητική κοινότητα να συμμετέχει στους εξής διαγωνισμούς:

  • Ζωγραφική.
  • Κατασκευή καλλιτεχνημάτων, με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών (αλουμίνιο, πλαστικό, χαρτί).
  • Έκθεση ιδεών και προτάσεων.
Όσοι μαθητές επιθυμούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα πρέπει να παραδώσουν το έργο τους μέχρι την Παρασκευή 28 Μαϊου 2021 στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Παύλου Μελά, που εδρεύει στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, 2ος όροφος, Λαγκαδά 221 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση miliou@pavlosmelas.gr

Ο Δήμος Παύλου Μελά θα προσφέρει δώρα στους νικητές (βραβεία στα τρία πρώτα έργα κάθε κατηγορίας) και τιμητική επιβράβευση σε όλους τους συμμετέχοντες, σε μια ημέρα αφιερωμένη στο Περιβάλλον.

Οι διαγωνισμοί διοργανώνονται σε συνεργασία με τα Γραφεία περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου – Κορδελιού & Βερτίσκου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021 και ώρα 9:00 – 12:00 π.μ. στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες και οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις παρακάτω βιωματικές περιβαλλοντικές δράσεις: 
  • περιβαλλοντικός εθελοντισμός και σεβασμός δημόσιου χώρου, με την εθελοντική ομάδα «Save Your Hood Thessaloniki», 
  • το ποδήλατο ως οικολογικό μέσο μεταφοράς, με τον «ΠΟΔΗΛΑΤΗ», 
  • περιβάλλον και ΑμεΑ με τον Σύλλογο «Μέριμνα Ζωής Δ. Θεσσαλονίκης», 
  • Ανακυκλώνω για καλύτερο περιβάλλον με τη δράση «Κάθε κουτί μετράει».

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.