Διαδικτυακή εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για την Ημέρα Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από το δήμο Νεάπολης-Συκεών



“Η Ρωμανία πέρασεν, η Ρωμανία πάρθεν
Η Ρωμανία αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο”

Διαδικτυακή εκδήλωση Μνήμης και Τιμής με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών την Κυριακή 23 Μαΐου 2021, στις 7 μ.μ..

Κεντρικός ομιλητής με θέμα "Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Ιστορική καταγραφή και τεκμηρίωση" θα είναι ο Δρ. Ιστορίας, Επιστημονικός Συνεργάτης Έδρας Ποντιακών Σπουδών Α.Π.Θ. Θεοδόσης Κυριακίδης.

Παράλληλα, στην εκδήλωση, την οποία θα παρουσιάσει και συντονίσει ο αντιδήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Αντώνης Σαουλίδης, θα προβληθεί ντοκιμαντέρ από την εκπομπή ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ με θέμα «Το έγκλημα των Τούρκων κατά του Ελληνισμού», η συγγραφέας-φιλόλογος Αγγελική Παμπουκίδου θα ερμηνεύσει Μοιρολόι, ενώ το μουσικό σκέλος της εκδήλωσης περιλαμβάνει κομμάτια με Ποντιακή λύρα από τον Γιάννη Τριανταφυλλίδη.
 
Χαιρετισμό στην Διαδικτυακή εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για την Ημέρα Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα απευθύνουν ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, Εκπρόσωποι Ποντιακών Συλλόγων του δήμου Νεάπολης-Συκεών και Εκπρόσωπος της Αρμένικης Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος.
 
Η εκδήλωση θα προβληθεί μέσω zoom στην διεύθυνση: https://zoom.us/j/97197317719

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.