Διαδημοτική ποδηλατοβόλτα από τους Δήμους Κορδελιού – Ευόσμου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά


Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος οι δήμοι Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Κορδελιού-Ευόσμου και Παύλου Μελά διοργανώνουν το απόγευμα του Σαββάτου 5 Ιουνίου 2021, διαδημοτική ποδηλατοβόλτα στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Οι Δήμαρχοι Λάζαρος Κυρίζογλου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, Δημήτρης Δεμουρτζίδης καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν στη δράση με σκοπό την ανάδειξη περιβαλλοντικών μηνυμάτων και τη χρήση του ποδηλάτου ως οικολογικό μέσο μεταφοράς.
 
Με το σύνθημα «Ποδηλατοβόλτα για ένα καλύτερο περιβάλλον» οι πολίτες και των τριών δήμων ποδηλατούν και διεκδικούν:
  • Περισσότερο χώρο για ποδήλατο στις πόλεις
  • Καθαρό αέρα στη δυτική Θεσσαλονίκη
  • Τα πρώην στρατόπεδα ως ελεύθερους χώρους αναψυχής
  • ΟΧΙ στην καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ
Το πρόγραμμα
Ώρα 17:45, προ συναντήσεις
Σταυρούπολη, Δημαρχείο Παύλου Μελά
Εύοσμος, Δημαρχείο Κορδελιού – Ευόσμου
Αμπελόκηποι, πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ώρα 18:15, έναρξη της κυκλικής ποδηλατοδρομίας
Αμπελόκηποι, πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου

Διαδρομή 10km: Πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου, δεξιά και είσοδος στην Ε. Βενιζέλου, αριστερά στην Αγίας Παρασκευής, αριστερά στην Χατζίκου Θ., αριστερά στην Κυρήμης, δεξιά στην Ε. Βενιζέλου, αριστερά στην Ελευθερίας, αριστερά στην Φιλιππουπόλεως, δεξιά στην Μεγ. Αλεξάνδρου (Αμπελόκηποι), ευθεία στην Ι. Γωγούση, δεξιά στην Αμπελοκήπων, κυκλικός κόμβος στην Πλατεία Τερψιθέας, αριστερά στη Μεγάλου Αλεξάνδρου (Σταυρούπολη), δεξιά στην Ι. Γωγούση, αριστερά στην Καραολή και Δημητρίου, δεξιά στην Μ. Αλεξάνδρου (Εύοσμος), αριστερά στην Κ.Καραμανλή (πάρκο ΔΕΗ Κορδελιό), αριστερά στη Σαμοθράκης, αριστερά στην Επτανήσου, Μακεδονίας, Ε. Βενιζέλου, αριστερά είσοδος στο πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Άτομα ηλικίας 10 ετών και άνω (απαραίτητη για τους ανήλικους συμμετέχοντες η συνοδεία γονέα-κηδεμόνα)

Σημειώνεται πως τη δράση των 3 δήμων με επίκεντρο τη χρήση ποδηλάτου, θα στηρίξουν η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία Παύλου Μελά, η Δημοτική Αστυνομία Κορδελιού – Ευόσμου.

Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ δηλώνει παρών στο ποδηλατικό δρώμενο της δυτικής Θεσσαλονίκης ενώ τη διαδημοτική ποδηλατοβόλτα στηρίζουν επίσης οι Εθελοντές Διασώστες και η ΠΡΟΤΕΚΤΑ Παύλου Μελά, Κορδελιού – Ευόσμου, Θεσσαλονίκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Γραφείο Αθλητισμού
www.ampelokipi-menemeni.gr
E: athletics@ampelokipi-menemeni.gr
T: 2310 725775, 2310 727775

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.