Διαδικτυακή εκδήλωση-τιμή στη Μητέρα του δήμου Νεάπολης-Συκεών


Ειδικές δράσεις για τα παιδιά από τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες του δήμου Νεάπολης-Συκεών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μητέρας (7 Μαΐου)

Μητέρα: Η πιο γλυκιά λέξη, το σημαντικότερο πρόσωπο στη ζωή του κάθε ανθρώπου, το πρόσωπο που μας έφερε στον κόσμο, μας αγκάλιασε με στοργή, μας φρόντισε, μας προστάτεψε και μας στήριξε με ένα ξεχωριστό και ανιδιοτελή τρόπο.

Επιχειρώντας μια αναδρομή στο παρελθόν για το πότε ξεκίνησαν οι εορτασμοί προς τιμή της μητέρας, φτάνουμε στη μακρινή αρχαιότητα. Τότε που η Γαία (μητέρα Γη) λατρευόταν ως υπέρτατη Θεά, τίτλο που κληροδότησε στην κόρη της Ρέα (Κυβέλη), σύζυγο και αδελφή του Κρόνου και μητέρα του Δία, ιστορικά γνωστή ως «Μητέρα των Θεών». Η επίσημη καθιέρωση εορτασμού ως Παγκόσμια ημέρα της Μητέρας έγινε το 1910 στη Δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ με πρωτοβουλία της Anna Jarvis.

Αν και με την πάροδο των αιώνων άλλαξε η τελετουργία, το νόημα του εορτασμού παρέμεινε αναλλοίωτο. Δυστυχώς, όμως, όπως και σε άλλους τομείς, οι συνέπειες που προκαλεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19, δεν άφησε ανεπηρέαστη ούτε τη σημαντική αυτή ημέρα.

Για το λόγο αυτό, οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες του δήμου Νεάπολης-Συκεών, θέλοντας να τιμήσουν τη μητέρα και να μεταλαμπαδεύσουν τη σπουδαιότητα που περιλαμβάνει η «ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ» διοργανώνουν μεθαύριο, Παρασκευή 7 Μαΐου 2021, στις 6 μ.μ., διαδικτυακή εκδήλωση, προσκαλώντας τα παιδιά να παρακολουθήσουν αφηγήσεις λαϊκών παραμυθιών και να δημιουργήσουν το δικό τους δωράκι για το ιερότερο πρόσωπο στη ζωή του καθενός, που είναι η μάνα, μητέρα, μαμά…
Την επιμέλεια των παραμυθιών έχει η θεατρολόγος-συγγραφέας Στέλλα Τσίγγου που θα κρατήσει συντροφιά στους μικρούς μας φίλους αφηγώντας τους την «Ευχή της μάνας» και « Η κουκουβάγια και η πέρδικα». Η διαδικτυακή εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με το δημιουργικό εργαστήρι της Αναστασίας Αμοιρίδου.

Για τη συμμετοχή και την παρακολούθηση, ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν προεγγραφή (ΕΔΩ), για να λάβουν στη συνέχεια τον ειδικό σύνδεσμο.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.