Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Μεσογειακής Αναιμίας στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου


O  Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας ΚΕΠ συνδιοργανώνουν με τον Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας ( ΕΣ. ΘΑ), και τον Σύνδεσμο Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων των Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία «Πηγή Ζωής», εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας ( Μεσογειακής Αναιμίας).

Φέτος για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια οι πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που πραγματοποιεί κάθε χρόνο στις 8 Μαΐου, ο «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑΣ» με τον Σύνδεσμο Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων των Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία «Πηγή Ζωής», θα μεταφερθούν από την πλατεία Αριστοτέλους στην πλατεία Ευόσμου.

Η πρόταση συζητήθηκε σ το πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Συμποσίου για τη Θαλασσαιμία που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο του 2019, μεταξύ του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας κ. Πάνου Εγγλέζου, της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας - ΚΕΠ κ. Φωτεινής Πεσματζόγλου Δεβετζή και του Προέδρου του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας κ. Βασίλη Δήμου. Εξαιτίας όμως της ακύρωσης των δράσεων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού δεν πραγματοποιήθηκε το 2020 και θα πραγματοποιηθεί φέτος.

Στο επίκεντρο των φετινών εκδηλώσεων «ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑ 2021» θα βρίσκονται τόσο η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την εθελοντική αιμοδοσία, η ενημέρωση των πασχόντων για τις τελευταίες εξελίξεις της νόσου της Θαλασσαιμίας, ενώ η παγκόσμια θεματική του 2021, εστιάζει στην «Αντιμετώπιση των ανισοτήτων στην υγεία σε ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα θαλασσαιμίας».


Πρόγραμμα εκδηλώσεων «ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑ 2021»

Σάββατο 8.5.2021

Από τις 11.00-13.00 στην πλατεία Ευόσμου στελέχη αλλά και πάσχοντες των συνεργαζομένων φορέων με επικεφαλής τον Δήμαρχο, την αρμόδια Αντιδήμαρχο και τους Προέδρους , τα Διοικητικά Συμβούλια και μέλη των Συλλόγων, θα βρίσκονται στην πλατεία Ευόσμου, διανέμοντας έντυπο υλικό προς ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση των πολιτών για την εθελοντική αιμοδοσία απαντώντας παράλληλα και σε ερωτήσεις τους και για την Εθελοντική Αιμοδοσία, και για την Θαλασσαιμία.

Αμέσως μετά στις 13.05 μπορείτε να παρακολουθήσετε από το κανάλι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο youtube και από τη σελίδα του ενημερωτικού site NEWS.MAKEDONIAS.GR στο facebook που είναι και χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης την ετήσια Συνέντευξη τύπου των συνεργαζόμενων φορέων, από το Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου με θέμα « Η προβολή της πραγματικής διάστασης της Νόσου. Ζούμε σε μια περίοδο καινοτομίας φαρμάκων και γονιδιακών θεραπειών ».

ΕΤΗΣΙΑ ΘΕΣΜΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ  «ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑ 2021»

Διαδικτυακές Παρεμβάσεις:

Υφυπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη
Υφυπουργού Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη.
Προέδρου Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας κ. Πάνου Εγγλέζου

Χαιρετισμοί:

Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός
Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας - ΚΕΠ κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή

Ομιλητές:
Πρόεδρος Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας κ. Βασίλης Δήμος
Πρόεδρος Συνδέσμου Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων των Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία «Πηγή Ζωής» κ. Ηλέκτρα Γραμματικοπούλου
Αν. καθηγ. Αιματολογίας Α.Π.Θ, Υπεύθυνη Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, κ. Ευθυμία Βλαχάκη
Βιοπαθολόγος Διευθύντρια Αιμοδοσίας Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» κ. Ευαγγελία Γιαρτζά .

ΧΟΡΗΓΟΣ:
ΝΕΟ- ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ " EVER GREEN FLOWERS "
Λουλούδια- Φυτά - Εκδηλώσεις
Μ. Αλεξάνδρου 17, τηλ 2313117429, Εύοσμος

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ https://www.facebook.com/newsmakedonias NEWS. MAKEDONIAS. GR

Οργάνωση -Συντονισμός- Παρουσίαση: Νίκη Στρατηλάτη Δημοσιογράφος Συγγραφέας

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.