Συναυλία στο Ραδιόφωνο: Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου


Αφιέρωμα σε έναν από τους σημαντικότερους στιχουργούς του ελληνικού τραγουδιού, τον Μάνο Ελευθερίου, θα μεταδοθεί την Κυριακή 9 Μαίου στις 9 το βράδυ, από τον Αθήνα 9,84 στο πλαίσιο της νέας σειράς «Συναυλία στο Ραδιόφωνο».

Ο Μάνος Ελευθερίου του αιχμηρού πολιτικού λόγου, αλλά και της λαϊκής έκφρασης. Ένας στιχουργός που κινήθηκε με ιδιαίτερη πειστικότητα ανάμεσα στον Θάνο Μικρούτσικο και τον Γιάννη Σπανό, τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Χρήστο Νικολόπουλο, τον Σταύρο Κουγιουμτζή και τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Σταύρο Ξαρχάκο και τους νεότερους Έλληνες τραγουδοποιούς.

Ο Γιώργος Νταλάρας, σταθερός συνεργάτης και φίλος του Μάνου Ελευθερίου ερμηνεύει τραγούδια γραμμένα από τον Σταύρο Κουγιουμτζή και η Ρίτα Αντωνοπούλου μαζί με δύο από τους πλέον αξιόλογους τραγουδιστές της νέας γενιάς, τον Κώστα Τριανταφυλλίδη και την Ιουλία Καραπατάκη, μας χαρίζουν δυνατές και απρόβλεπτες ερμηνείες σπουδαίων τραγουδιών.

Ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης έπαιξε κιθάρα και υπογράφει τις ενορχηστρώσεις.
Στο βιολί ο Φώτης Σιώτας
Με τον Γιώργο Νταλάρα έπαιξαν:
Μάνος Γρυσμπολάκης, ακορντεόν
Γιώργος Μάτσικας, μπουζούκι
Θανάσης Σοφράς, κοντραμπάσο
Νίκος Σαμαράς, μπαγλαμάς

Το Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου θα μεταδοθεί την Κυριακή 9 Μαΐου στις 21.00 μέσα από τη συχνότητά στους 98. 3 και με εικόνα στο κανάλι του Αθήνα 9.84 στο YouTube και στο www.athina984.gr.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.