Η βραβευμένη ταινία “Εμμανουήλ Παπάς, η Ζωή και το Έργο του” ταξιδεύει στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου


Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού στο πλαίσιο του επετειακού έτους για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στον Εμμανουήλ Παπά, τον Σερραίο οπλαρχηγό που αποτέλεσε μια από τις ηρωικότερες μορφές του αγώνα της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στις 20.00μμ στο Πολυλειτουργικό Κέντρο “Θέατρο Οδού Μοναστηρίου” (οδός Παρατσίκογλου και Χρυσ. Σμύρνης γωνία, Ελευθέριο Κορδελιό – Είσοδος από Μοναστηρίου) και κατά τη διάρκειά της θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία μικρού μήκους της FONH FILMS “Εμμανουήλ Παπάς Η ζωή & το έργο του”, σε σκηνοθεσία Γιάννη Δελή.

Πριν την κινηματογραφική προβολή, οι παραγωγοί της ταινίας θα παρουσιάσουν στο κοινό στοιχεία για την προσωπικότητα και τη δράση του εμβληματικού ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης, ενώ θα τιμήσουν τον Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανό για τη συμβολή του Δήμου στην ανάδειξη και διατήρηση της συλλογικής ιστορικής μνήμης.
 
Στην ταινία, που ζωντανεύει τη ζωή και τη δράση του σπουδαίου ήρωα της Επανάστασης του 1821, πρωταγωνιστεί ο βραβευμένος ερασιτέχνης συνδημότης μας ηθοποιός Χρήστος Ευγενίδης, ενώ την αφήγηση έκανε με επιτυχία η καταξιωμένη Σερραία ηθοποιός Θεοφανία Παπαθωμά.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με τηλεφωνική κράτηση στο: 2310771033

Λίγα λόγια για την ταινία “Εμμανουήλ Παπάς, η Ζωή και το Έργο του” (Διάρκεια: 31 λεπτά)
Στην Ταινία Μικρού Μήκους αναφέρεται η ζωή του Σερραίου Ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Εμμανουήλ Παπά. Από την Δοβίστα και το μπακάλικο που ξεκίνησε, στην Ι Μ. Αγίου Αθανασίου που έχτισε. Η πορεία του στις Σέρρες και πως έγινε Τραπεζίτης με καταστήματα στη Βιέννη και την Κωνσταντινούπολη. Τι είπε στους γιους του στη Θεσσαλονίκη και πως αποχαιρέτησε τη γυναίκα του Αφέντρα. Ζωντανεύουν οι επισκέψεις του στο Άγιο Όρος, οι Επιστολές που έγραψε και οι μάχες της Χαλκιδικής. Για πρώτη φορά γίνεται αναπαράσταση του θανάτου του στον Καφηρέα και πως κηδεύτηκε στην Ύδρα.
 
Συντελεστές
Αφήγηση: Θεοφανία Παπαθωμά
Ηθοποιοί: Χρήστος Ευγενίδης
Αφέντρα: Γεωργία Ταρτσογλου
Γιουσούφ Μπέης: Δημήτρης Κορδομάτης
Αθανασάκης: Χαράλαμπος Σιούλας
Αναστασάκης: Σπύρος Λιαρμακόπουλος
Τούρκος Φύλακας: Βασίλης Τανούλης
Κων/νος Παπαδάτος: Μπάμπης Τσαβδαρόγλου
Αλ.Υψηλάντης: Ηλίας Λιόλιος
Χασέκη Χαλήλ Μπέη: Γιώργος Φωτακόπουλος
Μουσική: Μαρίνος Τόκας - Θανάσης Τρικούπης
Βεστιάριο: Λύκειο Ελληνίδων των Σερρών
Σκηνοθεσία: Γιάννης Δελής
Σενάριο: Κώστας Δελής
Παραγωγή: FONH FILMS

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού covid-19.
Σημειώνεται ότι :
-Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, τόσο κατά την είσοδο και έξοδο από το κέντρο, όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.
-Η εκδήλωση είναι αποκλειστικά για καθήμενους.
-Οι πόρτες για την είσοδο του κοινού ανοίγουν μιάμιση ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης.
-Η είσοδος και η έξοδος του κοινού γίνεται τμηματικά για αποφυγή συνωστισμού, τηρουμένων των αποστάσεων ασφαλείας του 1,5 μέτρου.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.