Εξ αποστάσεως ημερίδες επιμόρφωσης/ενημέρωσης σχετικά με την εκπαίδευση μαθητών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες


Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) θα υλοποιήσει δύο (2) εξ αποστάσεως ημερίδες επιμόρφωσης/ενημέρωσης την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 και την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, που αφορούν στην εκπαίδευση μαθητών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. 

Στο πλαίσιο αυτό, θα παρουσιαστεί προσβάσιμο εκπαιδευτικό υλικό για τους/τις εν λόγω μαθητές/-τριες, καθώς και η ηλεκτρονική πλατφόρμα εξ αποστάσεως επιμόρφωσης iepΧ μέσω της οποίας παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης δωρεάν μαθημάτων σε αντικείμενα που αφορούν στην ειδική και ενταξιακή εκπαίδευση.

Στις ημερίδες καλούνται να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί ειδικής και γενικής εκπαίδευσης, Συντονιστές /στριες Εκπαιδευτικού έργου, στελέχη εκπαίδευσης, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό καθώς και όσοι/ες εμπλέκονται στην εκπαιδευτική και μαθησιακή διαδικασία μαθητών/τριών με αναπηρία.
Επιπροσθέτως, στις ημερίδες δύναται να συμμετάσχουν φοιτητές/τριες, γονείς, εκπρόσωποι των Περιφερειακών Ιδρυμάτων τριτοβάθμιας και των Περιφερειών Εκπαίδευσης, της ΕΣΑμεΑ των κατά τόπους σωματείων και φορέων εκπροσώπησης ΑμεΑ, των περιφερειακών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τομείς ΕΑΕ καθώς και των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στη δικτυακή πύλη e-IEP: https://www.iep.edu.gr/services/mitroo/ , εντός της αποκλειστικής προθεσμίας, που αρχίζει από την Τετάρτη 03 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 13:00 έως και Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:00.

Μετά την ολοκλήρωση των ημερίδων οι συμμετέχοντες/ουσες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την πρόσκληση εδώ

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.