"Το Μουρμούρισμα της Σπείρας" Οπτικοακουστική performance στο 56ο Φεστιβάλ Δημητρίων


Μια ξεχωριστή δράση στην καρδιά του Γενί Τζαμί, όπου γλυπτική και μουσική παντρεύονται μπροστά στα μάτια του θεατή σε μια performance με στόχο να αναδείξει τα θεμελιώδη και αρχετυπικά χαρακτηριστικά τόσο της εικαστικής δημιουργίας όσο και της ηχητικής σύνθεσης – ως σώμα ενιαίο.

Μια γιορτή γήινων αισθήσεων και δημιουργικότητας, που δίνει σχήμα στο ασχημάτιστο, δομή στο απροσδιόριστο και στερεότητα στο αφηρημένο της μάζας του πηλού.

Όσο ο κεραμίστας Έκτορας Μαυρίδης θα πλάθει ένα τεράστιο κομμάτι πηλού στον τροχό, για να δημιουργήσει μια φόρμα οικεία και παγκόσμια, τόσο η μουσική θα ενισχύει τη δυναμική της στιγμής. Με την φωνή της τραγουδίστριας Σαβίνας Γιαννάτου, το κοντραμπάσο του Δημήτρη Τίγκα και τους ηλεκτρονικούς ήχους του Κωστή Δρυγιανάκη, θα ερμηνεύσει ο καθένας τους με τον δικό του τρόπο αυτό που βλέπει, ακούει και αισθάνεται, δηλώνοντας, κάθε πτυχή της ανθρώπινης έκφρασης· δηλαδή την ουσία της ίδιας της δημιουργίας. Όσο η ώρα περνά, η απροσδιόριστη μάζα παίρνει μορφή, και ο κεραμίστας συνδέεται ακόμη πιο βαθιά με το έργο του, ενώ ο θεατής παρακολουθεί μια σφιχτοδεμένη συνέργεια, όπου όλα γίνονται ένα.

“Ο τροχός του κεραμίστα και ο ίδιος ο κεραμίστας είναι παραγωγοί επιτελεστικών δράσεων στην κατασκευή τρισδιάστατων ελίκων που βρίσκονται ενσωματωμένες στα καθημερινής χρήσης δοχεία. Η απτή πληροφορία και η μηχανική που εμπλέκονται στην κατασκευή των αγγείων αυτών γεννούν μουσικά κείμενα, σχεδιάζουν και διαμορφώνουν συνθέσεις που δένονται μεταξύ τους σε μια πράξη μουσικού αυτοσχεδιασμού με τον ρυθμό και τη δυναμική διάρθρωση σε πρωτεύοντα ρόλο.”
\
Συνέργεια:
Έκτορας Μαυρίδης (κεραμική)
Σαβίνα Γιαννάτου (φωνητικά)
Κωστής Δρυγιανάκης (ηλεκτρονικά)
Δημήτρης Τίγκας (κοντραμπάσο)

Είσοδος ελεύθερη, με προσκλήσεις.
Παραλαβή προσκλήσεων: Κέντρο Μουσικής, Κουντουριώτου 17, ώρες 10.00-18.00
Και την ημέρα της παράστασης, μετά τις 18.00 στο Γενί Τζαμί

H παράσταση είναι COVID FREE

– Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης, κατά την είσοδο στο χώρο πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, που εκδίδεται 30 μέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο, με ισχύ έως 180 ημέρες μετά από αυτόν.
– Συνδυαστικά με αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος ταυτοπροσωπίας Οι παραπάνω υποχρεώσεις περιλαμβάνουν και ανηλίκους, δώδεκα (12) ετών και άνω.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.