«Εκτός των τειχών: η ιστορία της Δυτικής Θεσσαλονίκης» Αφηγηματικοί περίπατοι από το ΠΙΟΠ

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μνημείων και Τοποθεσιών (18/4), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, σε συνεργασία με την πολιτιστική ομάδα dot2dot, δύο αφηγηματικούς περιπάτους για ενήλικες, στη Δυτική Θεσσαλονίκη.
Η «εκτός των τειχών» Θεσσαλονίκη είναι πολύ διαφορετική από την «προστατευμένη», εντός των τειχών, πόλη. Τη σημαδεύει η προσφυγιά, ο πόλεμος, η περιθωριοποίηση και ο κοινωνικός αποκλεισμός. Οι πρώτοι πρόσφυγες, οι στρατιώτες των συμμαχικών στρατευμάτων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι ασθενείς του πρώτου «Ασύλου Φρενοβλαβών», το τάγμα των Λαζαριστών… Ένα καθολικό και ένα ορθόδοξο νεκροταφείο σε «συνομιλία» με τη μεγαλύτερη στρατιωτική νεκρόπολη της Ελλάδας, τα Συμμαχικά Κοιμητήρια του Ζέιτενλικ, άγνωστα στους περισσότερους κατοίκους της σύγχρονης πόλης…

Οι περίπατοι θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου 2022 (ώρες 11:00-14:00).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη διεύθυνση KyriaziK@piraeusbank.gr, γράφοντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας και ημέρα διαδρομής. Θα ειδοποιηθούν οι 25 πρώτοι κάθε ημέρας.

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Σύνδεσμος Γραφείου Θεσσαλονίκης
Εθνικής Αμύνης 5-7, T.K.546 21, Θεσσαλονίκη
Τ: 2310 293812 | www.piop.gr

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.