Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Επιστημονική Ημερίδα για τον αυτισμό


Με στόχο την έγκριτη ενημέρωση, την επιστημονική γνώση και την εμπειρική πληροφόρηση, των Γονέων παιδιών με Διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού, των Εκπαιδευτικών στα Ε.Ε.Ε.ΕΚ και των Φροντιστών Ατόμων με Διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου οργανώνει για πρώτη φορά , με θέματα που αφορούν στην « Διαχείριση του Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) & Διαχείριση Συμπεριφορών», τα οποία θα αναπτύξουν εξειδικευμένοι ομιλητές, ώστε να είναι όλοι κατάλληλα προετοιμασμένοι και να ανταποκρίνονται με γνωστική επάρκεια και κατανόηση –όχι- μόνον στις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες των Ατόμων στο Φάσμα του Αυτισμού, αλλά και στις φυσιολογικές τους ανάγκες.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 23 Μαΐου στις 17.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου- Μ. Αλεξάνδρου 57/

«Ο Δήμος μας στηρίζει με κάθε δυνατότητα και τα παιδιά που γεννήθηκαν στο φάσμα του Αυτισμού για να μπορέσουν να εξελιχθούν αλλά και τους γονείς τους για να αντέξουν και να ανταπεξέλθουν στον καθημερινό μαραθώνιο των προβλημάτων τους. Παράλληλα ο Δήμος μας παραμένει σταθερά προσανατολισμένος και στον στόχο του, που είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών, για την αποδοχή, την ένταξη και την απολαβή των ίσων ευκαιριών που δικαιούνται» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, τονίζοντας ότι επειδή οι διεθνείς στατιστικές καταγράφουν αύξηση στα περιστατικά αυτισμού καθώς 1 στα 100-150 παιδιά γεννιέται με αυτισμό, δεν μας επιτρέπεται κανενός είδους εφησυχασμός, αδράνειας και ολιγωρίας. Τα αυτιστικά παιδιά δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού, είναι δικά μας παιδιά και πρέπει να ζήσουν με αγάπη, ισοτιμία και αξιοπρέπεια.

Όπως είναι γνωστό ο αυτισμός αποτελεί μία σοβαρή νευροψυχολογική διαταραχή, που διαρκεί μία ολόκληρη ζωή και είναι συνήθως παρούσα από τη γέννηση του παιδιού. Ο αυτισμός δεν είναι ψυχιατρική νόσος, μπορεί όμως να υπάρχει μόνος του ή σε συνδυασμό με άλλες αναπτυξιακές διαταραχές, όπως νοητική καθυστέρηση, ανικανότητες στη μάθηση, επιληψία, κ.α Έγκαιρες παρεμβάσεις όμως συμπεριφορικού ή γνωστικού τύπου, βοηθούν ουσιαστικά τα αυτιστικά παιδιά να αποκτήσουν δεξιότητες αυτο-εξυπηρέτησης, κοινωνικής αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας.

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας, στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου θα υπάρχει σημείο ενημέρωσης για τον Μυελό των Οστών και όσοι επιθυμούν θα μπορούν να γίνουν εθελοντές δότες.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
17:00
Πεσματζόγλου – Δεβετζή Φωτεινή
Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας & Πρόεδρος ΔΗΚΕΚΕ
Σταυρίδης Γεώργιος
Αντιδήμαρχος Παιδείας Δια Βίου Μάθησης
Μπότσας Γεώργιος
Σαινόγλου Αναστασία Ερωφίλη
Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου, ΔΔΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης
Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κορδελιού
Ορφανίδου Πηνελόπη
Δ/τρια Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κορδελιού,
& Σχ. Νοσηλεύτρια, Msc, Μαία
Σιαπάτη Σταυρούλα
Ψυχολόγος του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κορδελιού, Δρ. Σχ. Ψυχολογίας,
Οικογενειακή Θεραπεύτρια
ΔΑΔ (Αυτισμός) και Νοητική Υστέρηση στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Προβληματισμοί και Ανησυχίες
Απτεσλής Νικόλαος
Προϊστάμενος Β’ΚΕΔΑΣΥ Δυτ. Θεσσαλονίκης
Σεξουαλική εκπαίδευση μαθητών με αναπηρία
Μιδούχα Φωτεινή
Ψυχολόγος , Msc, BCBA
Σ.Γ.Κ.Φ Αυτισμού Νομού Λάρισας
Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος &
Διαχείριση Συμπεριφορών
Καμπάς Ανδρέας
Ψυχολόγος, Msc Κλινικής Ψυχολογίας ΑΠΘ, Ψυχολόγος-Παιδαγωγός Παιδικού Χωριού SOS
Θετικές προσεγγίσεις στη διαχείριση αναγκών Ανθρώπων μα Νοητική Ανεπάρκεια και Αυτισμό και η πορεία προς τον Αυτοπροσδιορισμό
Σαινόγλου Αναστασία-Ερωφύλη
Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κορδελιού
Η οπτική του γονέα / κηδεμόνα

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.