1o Τουρνουά Beach Basket στο ΔΑΚ Πολίχνης


1o Τουρνουά Beach Basket στο ΔΑΚ Πολίχνης το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουνίου με κάλεσμα για ενίσχυση των κοινωνικών δομών

Οι Αετοί Πολίχνης Basketball Academy, διοργανώνουν το 1ο Τουρνουά Beach Basket στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, ώρες 09.00 – 14.30, στο ΔΑΚ Πολίχνης, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους αθλητές να γνωρίσουν το νέο άθλημα που παίζεται με μεγάλη επιτυχία από επαγγελματίες και μη μπασκετμπολίστες, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Παράλληλα αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να ενισχύσουν τις κοινωνικές δομές του δήμου Παύλου Μελά καθ΄ όλη τη διάρκεια του τουρνουά, με τη συλλογή τροφίμων για την Κοινωνική Κουζίνα και το Κοινωνικό Παντοπωλείο-Συσσίτιο και τη συλλογή φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο, οι οποίες δομές έχουν σκοπό τη στήριξη πολιτών του δήμου που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Πρόθεση των διοργανωτών είναι το συγκεκριμένο τουρνουά να γίνει θεσμός στα αθλητικά γεγονότα της Θεσσαλονίκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΕΤΟΙ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
6942 486982 // 6948 115646

Ποιοι είναι οι κανόνες του beach basketball


Το beach basketball, όπως μπορεί να καταλάβει κανείς από το όνομά του, πρόκειται για μια παραλλαγή του μπάσκετ και παίζεται στην παραλία. Οι κανόνες είναι παρόμοιοι, ωστόσο, εξαιτίας της άμμου, που καθιστά δύσκολη της αναπήδηση της μπάλας, οι παίκτες μπορούν να τη μεταφέρουν χωρίς να τη σκάνε στο έδαφος. Εάν πάλι η μπάλα πέσει κάτω, μπορούν να τη σηκώσουν και να συνεχίσουν κανονικά. Ο μοναδικός περιορισμός, όμως, είναι ότι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μόνο τρία βήματα και στη συνέχεια να πασάρουν ή να σουτάρουν.

Στο τερέν βρίσκονται έξι παίκτες (τρεις για κάθε ομάδα), ενώ δεν υπάρχει τρίποντο. Όσον αφορά τις μπασκέτες, υπάρχουν δύο παραλλαγές: γήπεδα με ταμπλό και γήπεδα χωρίς ταμπλό. 

Υπό κανονικές συνθήκες, ένας παιχνίδι διαρκεί δέκα λεπτά και χωρίζεται σε δύο περιόδους, με τις δύο ομάδες να αλλάζουν πλευρά στο ημίχρονο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν δύο ακόμη παίκτες ως αλλαγή, ενώ εάν το ματς λήξει ισόπαλο, ακολουθεί η διαδικασία των πέναλτι, με τους μπασκετμπολίστες να εκτελούν ελεύθερες βολές. Η ομάδα που θα βάλει τις περισσότερες παίρνει και τη νίκη.

Πηγή:.oneman.gr

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.