Δωρεάν συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής


Κάθε χρόνο, στις 21 Ιουνίου η μουσική έχει την τιμητική της σε όλη την Ευρώπη, με το θεσμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής να προσφέρει όπως πάντα τη δυνατότητα σε όλους να απολαύσουν δωρεάν μουσική παντού.

Η Κ.Ο.Θ., που συμμετέχει ανελλιπώς στις εκδηλώσεις αυτές, προσφέρει φέτος την ευκαιρία στο φιλόμουσο κοινό της πόλης να απολαύσει το πρόγραμμα με το οποίο θα εμφανιστεί λίγες μέρες αργότερα στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.

Ο εξαίρετος Σουηδός βιολονίστας Daniel Lozakovich έχει κατακτήσει στα 20 του χρόνια ολόκληρο τον κόσμο με την απαράμιλλη δεξιοτεχνία του και την καθαρότητα του ήχου του, με τους ειδικούς να τον συγκρίνουν με μυθικές μορφές του παρελθόντος, όπως τους Christian Ferras και Jascha Heifetz.

Ο Lozakovich ερμηνεύει το αριστουργηματικό 'Κοντσέρτο για βιολί' του Τσαϊκόφσκι, με το σπάνιο μελωδικό πλούτο και τις συνεχείς εναλλαγές εικόνων και συναισθημάτων που συναρπάζουν. Το πρόγραμμα ξεκινά με το Λυρικό ιντερμέτζο του Έλληνα συνθέτη Γεώργιου Αξιώτη σε μουσικολογική επιμέλεια Βύρωνα Φιδετζή και ολοκληρώνεται με την ατμοσφαιρική συμφωνική σουίτα Σεχραζάτ του Νικολάι Ρίμσκι-Κόρσακοφ, που είναι βασισμένη στη διάσημη συλλογή παραμυθιών 'Χίλιες και μια νύχτες'. Διευθύνει η Ζωή Τσόκανου.

Τρίτη, 21 Ιουνίου, ώρα 20:30
στο Βασιλικό Θέατρο

Έναρξη διάθεσης δωρεάν δελτίων εισόδου:
Τρίτη 14/6, ώρα 8:00 π.μ.

ηλεκτρονικά από την επίσημη ιστοσελίδα μας www.tsso.gr
και από το εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ., Λ. Νίκης 73
τηλ. 2310236990


Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.