«Σμύρνη μου αγαπημένη» από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.


Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη διοργανώνει εκδήλωση πολιτισμού και Mνήμης με σκοπό να διατηρήσει την Ιστορική Μνήμη ζωντανή.

Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου στις 9μμ στο δημοτικό CINE Πανόραμα θα προβληθεί η ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη», σε σκηνοθεσία του Γρηγόρη Καραντινάκη και σενάριο της Μιμής Ντενίση. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση, που αφορά στην καταστροφή της Σμύρνης το 1922 μέσα από τη διαδρομή της ελληνοαμερικανίδας Φιλιώς Μπαλτατζή.

Πριν την προβολή της ταινίας ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης θα βραβεύσει τη Μιμή Ντενίση για την πολύχρονη θητεία της στον πολιτισμό αλλά και τη σημαντική συνεισφορά της στη διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης του Ελληνισμού της Εγγύς Ανατολής.

Να θυμίσουμε ότι η Μιμή Ντενίση τιμήθηκε το 2009 από τη γαλλική κυβέρνηση για τη συνολική προσφορά της στην Τέχνη και τα Γράμματα, με τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής. Και το 2019 από το Ίδρυμα Οικουμενικός Ελληνισμός με τον τίτλο της Ύπατης Προέδρου.

Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.