Βαλκανική Πλατεία 2022


Οι εκδηλώσεις για την Βαλκανική Πλατεία 2022, την μεγάλη πολιτιστική γιορτή που διοργανώνει ο Δήμος Νεάπολης -Συκεών ξεκινούν από τη Δευτέρα 5 έως και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022.

Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους με συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, εργαστήρια, κουκλοθέατρο και θέατρο σκιών.

Η Βαλκανική Πλατεία ακολουθεί μετά τις θεατρικές εκδηλώσεις του δήμου, Μερκούρεια 2022 που διεξάγονται από 22 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2022 και ανάβει τους προβολείς στην πολυπολιτισμικότητα και τις μουσικές ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Οι εκδηλώσεις της Βαλκανικής Πλατείας φιλοξενούνται στο Ανοιχτό θέατρο Νεάπολης, στον εκθεσιακό χώρο και στις παιδικές χαρές στην περιοχή Στρεμπενιώτη.

Η πολυχρωμία και το βαλκανικό χρώμα επιστρέφουν στην αγαπημένη διοργάνωση δυτικά της πόλης, το μήνυμά της παραμένει ηχηρό και ισχυρό, τονίζοντας τη μοναδικότητα των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής.

Η τελετή έναρξης των εκδηλώσεων της Βαλκανικής Πλατείας 2022 θα πραγματοποιηθεί στα Συμμαχικά Κοιμητήρια τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022 με μία συναυλία-αφιέρωμα στην ποίηση που μελωποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Μέσα από τις Τέχνες και τον Πολιτισμό με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα για μια ακόμη χρονιά, η Βαλκανική Πλατεία θα ενισχύσει τους διαύλους επικοινωνίας, της αλληλοκατανόησης και αρμονικής συνύπαρξης διαφορετικών πολιτισμών και παραδόσεων.

Στις εκδηλώσεις της Βαλκανικής Πλατείας, πρωταγωνιστούν οι συναυλίες Ελλήνων και Βαλκάνιων καλλιτεχνών στην περιοχή της Νεάπολης ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν δράσεις και εκδηλώσεις από την παιδική σκηνή και αφιερωματικές εικαστικές εκθέσεις.

Στόχος αυτού του καταξιωμένου πολιτιστικού θεσμού είναι να αναπτύξει και να εμβαθύνει ένα κλίμα συνεργασίας, φιλίας και ειρήνης μέσα από τον σεβασμό των παραδόσεων και των πολιτισμών, μέσα από την αλληλοκατανόηση, την επικοινωνία και τη συνεργασία.
  • Δευτέρα 05 Σεπτεμβρίου 2022, 21:00 ΝΥΧΤΑ ΜΑΓΙΚΙΑ Συμμαχικά Κοιμητήρια Είσοδος ελεύθερη
  • Τρίτη 06 Σεπτεμβρίου 2022, 21:00ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ - PRIMAVERA EN SALONICO ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ Περιοχή Στρεμπενιώτη 
  • Τετάρτη 07 Σεπτεμβρίου 2022, 21:00JULIANA PASHA ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ Περιοχή Στρεμπενιώτη 
  • Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου 2022, 21:00GRUP YORUM ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ Περιοχή Στρεμπενιώτη 
  • Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου 2022, 21:00 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ Περιοχή Στρεμπενιώτη 
  • Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022, 21:00 TAKI TSAN, PHYROSUN, MOOSE, AFILI ADETOKUNBO, RSN, BLACK ATHENA, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ Περιοχή Στρεμπενιώτη 
  • Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022, 21:00 Ο,ΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ Περιοχή Στρεμπενιώτη Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.