Δήμος Καλαμαριάς: «Το τραύμα το ξεριζωμού» η συναυλία που θα ταξιδέψει το κοινό στο 1922 και τη Μικρασιατική Καταστροφή


Η παγκοσμίου φήμης Ελληνίδα συνθέτρια, Λίνα Τόνια, παρουσιάζει τα έξι έργα που συνέθεσε στο πλαίσιο του επετειακού προγράμματος ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ 1922-2022, Μια θάλασσα μνήμες…και γινήκαμε όλοι ένα.

«Το τραύμα του ξεριζωμού», θα ταξιδέψει το κοινό, μέσα από το γυναικείο φωνητικό σύνολο, τα έξι βιολοντσέλα και το πιάνο, στην περίοδο της Μικρασιατική Καταστροφής, όταν οι πρόγονοί μας άφησαν τον τόπο τους, για να σώσουν τη ζωή τους και να κάνουν μία καινούργια αρχή στη μητέρα πατρίδα.

«Αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής στις ψυχές που χάθηκαν αλλά και σε εκείνες που έμειναν ζωντανές αγγίζοντας το σκληρό δέρμα του θανάτου μέσα από την απώλεια αγαπημένων προσώπων» δηλώνει η κα Τόνια και προσθέτει «Είναι τιμή μου και δέχθηκα με μεγάλη χαρά αυτή την πρόταση για την οποία θα ήθελα να ευχαριστήσω συγκεκριμένα τον Δήμαρχο Καλαμαριάς κ. Ιωάννη Δαρδαμανέλη και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης κ. Αθανάσιο Γιαννακό, που είναι και ο συντονιστής του προγράμματος. Είναι σημαντικό να σου δίνεται η ευκαιρία να προσφέρεις στον τόπο που ζεις. Και κυρίως είναι για μένα ένα συναίσθημα εκπλήρωσης να γνωρίζω πως αυτό που προσφέρω το μοιράζομαι με αμεσότητα με όλο τον κόσμο».

Η συναυλία θα δοθεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 20:30 στο δημοτικό θέατρο Μελίνα Μερκούρη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες παρουσίασης

Το γυναικείο φωνητικό σύνολο απαρτίζεται από τις μουσικούς: Μπέλλα Βλαχοπούλου, Μαρία Γιαννίκη, Δανάη Γρανούζη, Μιχαέλα Καλαϊτζίδου, Σταυρινή Κωνσταντίνου, Ιωάννα – Δέσποινα Ζαζοπούλου, Εύα Συρλαντζή, Ευαγγελία Χαρισούλη, Αφροδίτη Χαλκίδου.

Το φωνητικό σύνολο συνοδεύουν στο πιάνο ο Δημήτρης Μέξης και στα βιολοντσέλα η Ισμήνη Βασιλειάδου, η Θεοδοσία – Γεωργία Μιτζή και η Ντίνα Σαρατζή.

Διευθύνει η μαέστρος Ελπίδα Τσάμη.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.