"ΒΙΑ/ΖΩ" από την θεατρική ομάδα "Κύκλος Ζωής" στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη


Η εθελοντική θεατρική ομάδα Κύκλος Ζωής του Κοινωνικού Συλλόγου Δέντρο Ζωής, θα παρουσιάσει για τέταρτη χρονιά την παράσταση “ΒΙΑ/ΖΩ” στο Δημοτικο Θεατρο Καλαμαριας Μελινα Μερκουρη την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, στις 20:30, σε Διοργάνωση του Δήμου Καλαμαριάς (Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλλων), στα πλαίσιο δράσεων της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Την παράσταση προλογίζει η Δραµατοθεραπεύτρια - Σύµβουλος Ψυχικής Υγείας, Κατερίνα Χλωροκώστα.

Μέσα από μια σύγχρονη ματιά τόσο σκηνοθετικά, όσο και ερμηνευτικά, σκιαγραφεί χωρίς περιστροφές, ένα θέμα βαρύ, δύσκολο και κρυμμένο στις σιωπές όλων όσων την βιώνουν με όποιο τρόπο και όποιο τίμημα. Δίνει φωνή στην ανάγκη για συμμετοχή και αντίδραση στη βία, μέσα από έντονα συναισθήματα που κορυφώνονται καθ' όλη τη διάρκεια της. Στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα που θα πάρει ο θεατής μαζί του, χωρίς πλέον να μπορεί να το αγνοήσει.

Η παράσταση αποτελείται από δεκατρείς μονόλογους και χορογραφίες. Ιστορίες βίας και κακοποίησης, βασισμένες σε αληθινές μαρτυρίες γυναικών που βίωσαν σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, λεκτική ΒΙΑ, αλλά έσπασαν τον κύκλο σιωπής και μίλησαν. Ο λόγος τους συγκλονιστικός, αφοπλιστικός, γεμάτος έντονα συναισθήματα και κρυμμένα μηνύματα μέσα στις σιωπές χρόνων...
 
Η θεατρική παράσταση ΒΙΑ ΖΩ, δίνει φωνή σε κάθε γυναίκα που αναζητά βοήθεια, που νιώθει απόγνωση και αδυναμία να διαχειριστεί περιστατικά βίας, που νιώθει ανήμπορη και ενοχική και στέλνει ένα γενναίο μήνυμα. Γιατί η κακοποίηση μας αφορά όλους!

Η ΒΙΑ είναι ένα πρόσωπο με πολλές μορφές!
Το μήνυμα είναι σαφές...
ΜΙΛΑ!

Καλλιτεχνική επιμέλεια video: Βησσαρίων Σάκκος
Κάμερα - επιμέλεια φωτισμού: Θεοδόσης Γεωργιάδης

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.