Μουσικο-θεατρική παράσταση «Μιχάλης Σογιούλ – Όνειρο μιας Βραδιάς» στον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη


Μια ξεχωριστή μουσικο-θεατρική παράσταση στη μνήμη ενός μεγάλου Έλληνα συνθέτη, του Μιχάλη Σογιούλ, παρουσιάζει ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη την Κυριακή 20 Νοεμβρίου (ώρα 8.00 μ.μ.) στο αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής», στο δημαρχείο Πανοράματος (Απ. Σαμανίδη 1).
 
Η παράσταση με τίτλο «Μιχάλης Σογιούλ – Όνειρο μιας Βραδιάς» από την θεατρική ομάδα ενηλίκων με το όνομα «ΑRT CLUB» του τμήματος Πολιτισμού και Τουρισμού, σε σκηνοθεσία Βασίλη Ραπτόπουλου και μουσική επιμέλεια Λίνας Τσαλίκη θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Βαφοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο και τον δήμο Θεσσαλονίκης. Η είσοδος στην παράσταση είναι ΔΩΡΕΑΝ για το κοινό.
 
Ο Μιχάλης Σογιουλτζόγλου, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, καθιερώθηκε με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Σογιούλ, ήταν Μικρασιάτης στην καταγωγή και θεωρείται από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες του μεσοπολέμου και της μετεμφυλιακής Ελλάδας. Έγραψε πάνω από 700 τραγούδια πολλά εκ των οποίων έγιναν μεγάλες επιτυχίες και έφερε τα μπουζούκια στα σαλόνια, καθιερώνοντας μια μουσική κατηγορία που ονομάστηκε «αρχοντορεμπέτικο». Στην εποχή του ήταν τόσο διάσημος που ο γνωστός συγγραφέας Αλέκος Σακελλάριος είπε για αυτόν ότι «και την Αγία Γραφή να του δώσεις θα την μελοποιήσει». Αξέχαστες επιτυχίες του ήταν μεταξύ άλλων το «Άστα τα μαλλάκια σου», «Ας ερχόσουν για λίγο», «το Τραμ το τελευταίο», «Μία ζωή την έχουμε», αλλά και το πασίγνωστο πατριωτικό τραγούδι «Παιδιά της Ελλάδος, Παιδιά» που ερμήνευσε στη διάρκεια του έπους του 40, η τραγουδίστρια της Νίκης Σοφία Βέμπο.

Στη διάρκεια μιας νοσταλγικής μουσικής πανδαισίας το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει και να απολαύσει με ζωντανή ορχήστρα τη μουσική και τα τραγούδια του αλησμόνητου συνθέτη και τραγουδοποιού που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στη μουσική ζωή της χώρας μας και συγκίνησε βαθειά γενιές και γενιές.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.