«ΓΕΡΜΑ» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Δήμου Κορδελιού Ευόσμου «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»


Το  Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «ΓΕΡΜΑ» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα από το Studio Έργον σε Διασκευή – Σκηνοθεσία Μόνικα Αϊβάζογλου το  Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022 Ώρα 20:00 στο Θέατρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» (Πολυλειτουργικό Κέντρο Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, Παρατσίκογλου 1, Ελευθέριο-Κορδελιό (είσοδος από οδό Μοναστηρίου) ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ 

Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται: τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά – απορρυπαντικά – είδη προσωπικής υγιεινής – ΥΠΕΡ της «ΑΡΩΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» 

Το Studio Έργον είναι μια οικογένεια. Όχι, ως προς τη μορφή της αλλά στην ουσία της. Έχει πολύ αγάπη, κατανόηση, φροντίδα… Έχει φανταστικά όμορφες και συγκλονιστικά δύσκολες στιγμές. Όπως κάθε οικογένεια… Με οδηγό τον έρωτα στην Τέχνη, πορεύεται εδώ και 12 χρόνια κάτω από αυτή τη στέγη, εδώ, στο θεατράκι στην Σπανδωνίδη, παρασύροντας κι εσάς τους μουσαφιραίους της σε μια περιπέτεια με παραστάσεις, δρώμενα, γλέντια, προσφορά. 

Ο ιός δεν μας διέλυσε αλλά μας ένωσε με πιο δυνατά υλικά, δημιουργώντας αντισώματα στην θλίψη και την μοναξιά της εποχής μας. 

Περίληψη έργου: Σκηνοθετικό Σημείωμα 

Κλειστά βουνίσια χωριά.. Θα μπορούσαν να είναι και κάπου στην Πίνδο.. 

Άνθρωποι που ζουν με τα ζώα τους και η ζωή δεν αλλάζει σε τίποτα από τη μια γενιά στην άλλη. Αυστηρές παραδόσεις, οι ρόλοι συγκεκριμένοι: οι άνδρες στη δουλειά, οι γυναίκες στο σπίτι. 
Και τι συμβαίνει όταν κάποιος για λόγους πέρα από τη θέλησή του παρεκκλίνει από την κανονικότητα; Γίνεται αμέσως ο στόχος των κουτσομπολιών, το μαύρο πρόβατο, ο τρελός του χωριού. 

Η Γέρμα δεν μπορεί να κάνει παιδί. 
Χωρίς αυτό δεν υπάρχει ως ίσο μέλος της κοινωνίας της. Χωρίς αυτό δεν βρίσκει λόγο ύπαρξης στη ζωή.. 

Μπλεγμένη στην υπέρτατη επιθυμία της αλλά και στην τιμή και τις αρχές της, φτάνει σε σκοτεινά μονοπάτια του μυαλού, που σαν λαβύρινθος την κλειδώνουν εκεί χωρίς τρόπο διαφυγής. Δεν υπάρχει βοήθεια από πουθενά. Ό,τι δεν είναι κανονικό είναι κατάπτυστο, φοβιστικό, έργο του Σατανά. 

Και η Γέρμα έχει όλα αυτά τα στοιχεία για το μικρό ήσυχο χωριό, που ξέρει να κρίνει πετυχημένα τα ένοχα μυστικά του… 

Παίρνουν μέρος

Γέρμα: Βασιλική Παπαβασιλείου
Χουάν: Απόστολος Παπαργυρίου
Μαρία: Σοφία Τσακμάκη
Βίκτωρ: Παναγιώτης Καμπάνης
Γριά: Βασιλική Παντελάκη
Ντολόρες: Αρετή Αγάπη Βούγια
Γυναίκα 1η: Αγγελική Αποστόλου
Γυναίκα 2η: Βέτα Κετσετζή
Γυναίκα 3η: Μηλίτσα Κυριαζή
Γυναίκα 4η: Μαρία Πισιώτη
Γυναίκα 5η: Μαριάννα Σαρρή
Γυναίκα 6η: Δήμητρα Σεφερίδη

Σκηνοθεσία: Μόνικα Αϊβάζογλου
Μουσική: Ηλίας Σεφερίδης
Τραγούδι: Βέτα Κετσετζή
Στίχοι: Μόνικα Αϊβάζογλου

Φωτισμός-Αφίσα: Δήμητρα Σεφερίδη
Κατασκευές: Μαρία Σταμούλη
Τεχνική Υποστήριξη: Δημήτρης Ιωάννου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Για πληροφορίες : www.kepo.gr
2310 602599
2310 421059

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.