"Vox Unius, Vox Nullius ή Οι Εχθροί του Λαού" στο Δημοτικό θέατρο Θέρμης


«Θεατρικό Φθινόπωρο» στο δήμο Θέρμης Οκτώβριος - Νοέμβριος 2022

"Vox Unius, Vox Nullius ή Οι Εχθροί του Λαού" του Δημητρίου Χατζηθεοδοσίου από την εφηβική ομάδα Θέρμης «The Path», το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου και ώρα 20.00 στο Δημοτικό θέατρο Θέρμης

Το έργο: Το έτος 2084, η εναπομένουσα ανθρωπότητα κατοικεί σε υπόγειες αυτοματοποιημένες αποικίες. Ένας εντεταλμένος ερευνητής της Μεγάλης Μητέρας του συστήματος, επιστρέφει από την εμπόλεμη και μολυσμένη επιφάνεια στην Αποικία με αριθμό 777 με την ελπίδα ότι θα ανατρέψει τα δεδομένα σχετικά με τη χρήση της Θεραπείας που χρησιμοποιούν όλοι οι τρόφιμοι για να παραμένουν αιώνια νέοι και υγιείς. Όμως την ανακάλυψή του δεν θα χαιρετίσουν με συμπάθεια οι επόπτες, οι ιππότες αλλά και οι ίδιοι οι συντοπίτες του. Στην προσπάθειά του να αντισταθεί θα δει τη φωνή του να εκμηδενίζεται και τις ανακαλύψεις του να επισκιάζονται από τα σκοτεινά μυστικά της Καλλίπολις.

Ένα πρωτότυπο έργο που συνομιλεί με το «1984» του Τζωρτζ Όργουελ και το αριστούργημα του Ερρίκου Ίψεν «Ο Εχθρός του Λαού» και καθώς ντύνεται με πρωτότυπη μουσική  και εικαστικά γλυπτά, θέτει την εφηβική ομάδα θεάτρου «The Path» σε κριτικό διάλογο και προβληματισμό με σύγχρονα θέματα Βιοηθικής, Τεχνητής Νοημοσύνης, Δημοκρατίας, Ιδιωτικότητας  και εν τέλει πίστης στο ανθρώπινο πνεύμα, ενώ ταυτόχρονα την ωθεί σε μια υπέρβαση σκηνικών ικανοτήτων προκειμένου να υλοποιήσει την πραγμάτωση αυτού του σκοτεινού, δυστοπικού πολιτικού δράματος επιστημονικής φαντασίας.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Χατζηθεοδοσίου.
Πρωτότυπη Μουσική: Κωνσταντίνος Γκαρίπης.
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Νικολακάκης.
Αφίσα: Ναταλή Τσαουσίδου.
Ηχοφωτιστική κάλυψη: Γρηγόρης Μόσχου.

Ερμηνεύουν:
  • Κωνσταντίνος Βαλανάς,
  • Θεόδωρος Δούρβος,
  • Θεοφανία Κεσίσογλου,
  • Χριστίνα Λουκά,
  • Αντώνης Ορφανίδης,
  • Μάρα Πολίτη,
  • Κική Πολυμέρη,
  • Στέλλα Πολυμέρη
  • Ειρήνη - Χρυσοβαλάντου Τσιράπα.
Καλλιτεχνική Διεύθυνση Θεάτρου, διοργάνωση: Θεόφιλος Λάλος
Σχεδιασμός έντυπου υλικού, διοργάνωση: Ιεροδιακόνου Σοφία

Πληροφορίες για τις παραστάσεις στα τηλέφωνα:2310461655, 2310463423
& στη σελίδα της ομάδας"Θεάτρου όραμα" στο facebook: "ΘΕΑΤΡΟΥ ΟΡΑΜΑ"

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.