Το πασχαλινό αφιέρωμα "Ὦ γλυκύ μου ἔαρ, μέρα Μαγιού σε χάνω..." στο Αμφιθέατρο ΚΑΠΠΑ 2000


Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ, ΜΕΡΑ ΜΑΓΙΟΥ ΣΕ ΧΑΝΩ...
Ένα πασχαλινό αφιέρωμα της Θεατρικής Ομάδας Σ.Π.Α.Θ.Α.Τ. «Φύρδην Μίγδην»
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

Παρασκευή 7 Απριλίου 2023, ώρα 19:30
Αμφιθέατρο ΚΑΠΠΑ 2000, Παραλία Περαίας
Είσοδος ελεύθερη

Η Θεατρική Ομάδα Σ.Π.Α.Θ.Α.Τ. «Φύρδην Μίγδην» σας προσκαλεί και φέτος στο αγαπημένο κατανυκτικό αφιέρωμα «Ὦ γλυκύ μου ἔαρ, μέρα Μαγιού σε χάνω...», το οποίο παρουσιάστηκε με επιτυχία το Πάσχα του 2015, 2017 και 2019, αυτή τη φορά σε συνεργασία με το Χορωδιακό Εργαστήρι του Ι.Ν. Γεννήσεως της Θεοτόκου Καρδίας και τη Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Επανομής και με τη συνοδεία πιάνου, κλαρινέτου και βιολοντσέλου επί σκηνής.

Τα μέλη της θεατρικής ομάδας θα αποδώσουν αποσπάσματα από το σπαρακτικό κείμενο «Επιτάφιος» του Γιάννη Ρίτσου καθώς και ποιήματα από τη νεοελληνική λογοτεχνία και τη δημοτική μας παράδοση που αναφέρονται στα Θεία Πάθη, ενώ τα μέλη της χορωδίας θα ερμηνεύσουν τραγούδια από το μελοποιημένο «Επιτάφιο» του Μίκη Θεοδωράκη, επιλογές από τα Εγκώμια του Επιταφίου Θρήνου και πασχαλινούς ύμνους.

Ένα σεμνό αφιέρωμα σε μία από τις πιο σπουδαίες Βυζαντινές υμνογραφικές συνθέσεις, τα Εγκώμια, αλλά και σε ένα από τα μεγαλύτερα ποιήματα του Ρίτσου το οποίο γράφτηκε στη γλώσσα του δημοτικού μοιρολογιού και μελοποιήθηκε αψεγάδιαστα από το Μίκη Θεοδωράκη, ένα συνταίριασμα του ανθρώπινου πόνου, του σπαραγμού της μάνας μπροστά στο νεκρό παιδί της, με το τραγικό πρόσωπο της Πανανθρώπινης Μάνας, της Παναγίας, η οποία θρηνολογεί και λέει: «Ὦ γλυκύ μου ἔαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, ποῦ ἔδυ σου τὸ κάλλος;»

ΑΦΗΓΗΣΗ: Σωτήρης Αποστολίδης, Ελένη Διγενή, Ευαγγελία Καμπούρη, Σωτηρία Κατούνα, Μαρία Λαγούδα, Μαρία Σούκου

ΧΟΡΩΔΙΑ: Χορωδιακό Εργαστήρι Ι.Ν.Γεννήσεως Θεοτόκου Καρδίας, Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Επανομής (Πολιτιστικος Σύλλογος Επανομη)

Διεύθυνση χορωδίας: Στέφανος Κωφίδης
Πιάνο: Ευτυχία Βογιατζή
Κλαρινέτο: Αντώνης Φουντούλης
Βιολοντσέλο: Ντίνα Σαρατζή
Επιμέλεια κειμένων/Γενική επιμέλεια: Γιώτα Αλεξοπούλου


Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.