Ενημερωτική εκστρατεία του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου για τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς


Στο πλαίσιο της οργανωμένης προσπάθειας για τη διαχείριση των ζώων συντροφιάς, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος & Πρασίνου απέστειλε προσωπικές επιστολές προς τους ιδιοκτήτες ζώων, με τις οποίες τους ενημερώνει για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την εφαρμογή του Ν. 4830/2021 (άρθρο 9). 

Στην επιστολή δίνονται πληροφορίες για τις ευθύνες που συνεπάγεται η κηδεμονία ενός ζώου, αναφορικά με τη στείρωση, σήμανση-καταγραφή, τον ετήσιο εμβολιασμό, την κτηνιατρική περίθαλψη, για τον καθαρισμό του περιβάλλοντος από περιττώματα, την τήρηση των κανόνων ευζωίας (περίπατοι, συνθήκες διαμονής), κ.ά. 

Σύμφωνα με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Όλγα Αθανασιάδου “Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να συμβάλει στη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης των ζώων συντροφιάς, στην εφαρμογή του νομικού πλαισίου που αφορά στις υποχρεώσεις των κηδεμόνων, στον περιορισμό των φαινομένων εγκατάλειψης και κακοποίησης των ζώων και στην ενημέρωση των ιδιοκτητών για τις επιπτώσεις και τα πρόστιμα που επιβάλλει ο νόμος σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, στο πλαίσιο των ελέγχων που θα διενεργήσει η Εισαγγελέας Περιβάλλοντος σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία”.

Το κείμενο της επιστολής προς τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς έχει ως εξής: http://www.kordelio-evosmos.gr/images/stories/docs/deltia/2023/03/zwa_syntrofias/epistolh_pros%20idiokthtes_zwwn.pdf

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.