"Εκείνος και… εκείνος" για κοινωνικό σκοπό στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς


Ένα έργο επίκαιρο, βασισμένο στο πολιτικό κοινωνικό κείμενο του Κώστα Μουρσελά, σε μία πρωτότυπη σκηνοθεσία της Φωτεινής Βελκοπούλου, ανεβάζει η ομάδα εξAnimo, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς, την Παρασκευή 26 Μαίου 2023 και ώρα 21:00μ.μ στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»

Μία συνεργασία για κοινωνικό σκοπό, καθώς αντί εισιτηρίου θα υπάρχει δωρεά τροφίμων, προκειμένου να ενισχυθεί το συσσίτιο του Δήμου Καλαμαριάς. Η ομάδα εξAnimo ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Δαρδαμανέλη Γιάννη, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Νικολέτου Βάσω, για την συνεργασία και τον Δήμο Καλαμαριάς για την φιλοξενία.

Λίγα λόγια για το έργο

Οι χαρακτήρες του έργου οι αιώνιοι απροσάρμοστοι της ζωής, οι λαϊκοί, οι αντιδραστικοί, οι ασυμβίβαστοι, οι εξωσυστημικοί, τριγυρνούν στην πόλη, μακριά από κάθε καθωσπρεπισμό και υποκρισία. Απέχουν από κάθε αγαθό που προσφέρει η καταναλωτική κοινωνία, για να διατηρήσουν την απόλυτη προσωπική τους ελευθερία. Οι διάλογοι τους μας θυμίζουν φιλοσοφικές συζητήσεις με βασικά συστατικά πάντα το χιούμορ και τη σάτιρα. Ένα κείμενο και μια παράσταση που προκαλεί το γέλιο και τον προβληματισμό. Στην συγκεκριμένη σκηνοθετική απόδοση του έργου ο Σόλων και ο Λουκάς (οι χαρακτήρες του Μουρσελά) αντικαθίστανται από τον Κώστα, τον Λευτέρη, την Μαρίνα και την Χρυσάνθη.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Κώστας Μουρσελάς, γεννήθηκε στον Πειραιά το 1930. Ήταν πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αρχικά εργάσθηκε ως δικηγόρος. Το 1959 διορίστηκε υπάλληλος στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μέχρι το 1969, οπότε και απολύθηκε από το χουντικό καθεστώς. Από τότε άρχισε ν’ ασχολείται αποκλειστικά με την πεζογραφία και τη συγγραφή θεατρικών έργων και σεναρίων τηλεοπτικών παραγωγών πολλά από τα οποία ανέβηκαν στο θέατρο ή εκδόθηκαν σε βιβλία όπως: «Ω! τι κόσμος μπαμπά», «Ενυδρείο», «Οι φίλοι», «Η κυρία δεν πενθεί», «Το αυτί του Αλέξανδρου», «Σιγά η πατρίδα κοιμάται», «Το μαχαίρι στο κόκαλο», «Άνθρωποι και άλογα», η σατιρική σειρά «Εκείνος και… εκείνος», «Εφημερεύομεν», «Εθνική κωμωδία», «Επικίνδυνο φορτίο», «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», που είχαν μεγάλες επιτυχίες, καθώς και 130 θεατρικά μονόπρακτα.

Η θεατρική ομάδα εξAnimo:

Η ομάδα αποτελείται από ανθρώπους που αφιερώνουν τον ελεύθερό τους χρόνο στην δημιουργική έκφραση και στην αυτοβελτίωση μέσα από την τέχνη του θεάτρου. Τους διακρίνει το ήθος και η αγάπη που έχουν για τον άνθρωπο. Είναι ευαισθητοποιημένοι σε κάθε κοινωνική και πολιτική αδικία και μέσα από μία σύνθεση που κατέληξε να γίνει φιλία, προσπαθούν με τον καλύτερό τους εαυτό να βοηθήσουν ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα και ανθρώπους που έχουν ανάγκη μέσα από τη διεξαγωγή της παράστασης.




Λίγα λόγια για την σκηνοθέτη Βελκοπούλου Φωτεινή:

Η Βελκοπούλου Φωτεινή, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Το καλοκαίρι του 2001 γίνεται η πρώτη της συνάντηση με την τέχνη του θεάτρου και από τότε το υπηρετεί πιστά με συνεχείς σπουδές, παραστάσεις και κυρίως με την ψυχή της. Επίσης η σχέση της με τον χορό και την μουσική την καθοδηγεί στο να συνεργαστεί με ανεξάρτητες ομάδες θεάτρου στις οποίες εδραιώνεται ως ενεργό μέλος. Συνεργάστηκε με το Κ.Θ.Β.Ε. ως ηθοποιός. Στον κινηματογράφο έχει παίξει και σκηνοθετήσει ταινίες μικρού μήκους και συμμετείχε ως βοηθός σκηνοθέτη σε ταινίες που έχουν διακριθεί. Έχει σκηνοθετήσει θεατρικές παραστάσεις, και έχει ασχοληθεί με το παιδικό βιβλίο σαν εμψυχώτρια. Έχει διδάξει σε σχολεία και σε θεατρικά εργαστήρια θεατρικό παιχνίδι για παιδιά καθώς και στο πανεπιστήμιο Μακεδονία στο πρόγραμμα “ Diploma In Leadership Skills: Παιδιά του Σήμερα Ηγέτες του Αύριο. Σήμερα μεταξύ άλλων, είναι δασκάλα και σκηνοθέτης της ερασιτεχνικής ομάδας ενηλίκων, εξAnimo.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – διασκευή-μουσική επιμέλεια: Βελκοπούλου φωτεινή
Χορογραφία: Τάσος Παπαδόπουλος
Τρομπέτα: Δημήτρης Γκόκας
Σκηνικά- κοστούμια: εξAnimo
Βοηθός Σκηνοθέτη: Θωμάς Παπαλιάγκας
Οργάνωση παραγωγής: εξAnimo

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:
• Αγγελάκης Κώστας (Άστεγος)
• Καρράς Ελευθέριος (Άστεγος)
• Βελκοπούλου Φωτεινή (Κοπέλα – Ελένη – Λογίστρια)
• Γκρίντζαλη Μαρίνα (Άστεγη)
• Αθανασίου Χρυσάνθη (Άστεγη)
• Δημήτρης Γκόκας (Τρομπέτα)

Ευχαριστούμε τους φίλους της ομάδας:
Λένα Πετροπούλου, Δουκάκη Γιάννη, Δουκάκη Εύα, Αγοραστός Φώτης, Χάρρης Πάλλας, Καπέλας Διονύσης, Γιανούση Ελένη.
Πληροφορίες:
Θέατρο: Μελίνα Μερκούρη του Δήμου Καλαμαριάς
(Μεταμορφώσεως 7, τηλ. 2310 458 591)

Θέσεις – Κρατήσεις
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6949107063

Ακολουθήστε μας στο Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.