“Η Μουσική του Πόντου- Από το χθες στο σήμερα”: Ημερίδα Πολυλειτουργικό Κέντρο Δήμου Κορδελιού Ευόσμου


“Η Μουσική του Πόντου- Από το χθες στο σήμερα”: Ημερίδα του Συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού

Η ανεξάντλητη μουσική παράδοση του Πόντου, στο διάβα της ιστορικής της διαδρομής, η ιδιαίτερη τέχνη των ήχων, του λόγου, του ρυθμού, των νοημάτων και των συναισθημάτων που καθιστά την παρουσία της διαχρονική και ζώσα, τίθεται στο επίκεντρο της ημερίδας με θέμα: “Η μουσική του Πόντου – Από το χθες στο σήμερα”, που διοργανώνει ο Σύλλογος Ποντίων Ελευθέριου Κορδελιού, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, την Τετάρτη 10 Μαΐου στις 18:30 στο Θέατρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» (Πολυλειτουργικό Κέντρο Δήμου Κορδελιού Ευόσμου Οδός Μοναστηρίου– Παρατσίκογλου 1, Ελευθέριο Κορδελιό).

Με εισηγητές τρεις αγαπημένους και διακεκριμένους Πόντιους Μουσικούς και Πανεπιστημιακούς, τους: Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη, Ματθαίο Τσαχουρίδη και Ιωάννη Τσανασίδη, η ημερίδα θα αναδείξει μια σειρά από θέματα που αφορούν στην εξέλιξη της μουσικής παράδοσης στη γη των ακριτών, σε ένα ιστορικό ταξίδι που σηματοδοτεί την ιδιαιτερότητα και τον διαχρονικό πλούτο της μουσικής του Πόντου.

Πρόγραμμα – Εισηγήσεις
  • Δρ Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης : “Η Χρήση της ανθρώπινης φωνής στο ποντιακό τραγούδι. Προφορική παράδοση και φωνητικές τεχνικές”.
  • Δρ Ματθαίος Τσαχουρίδης: “Ποντιακή λύρα και Γώγος Πετρίδης: Από την Παράδοση στην Εξέλιξη”
  • Ιωάννης Τσανασίδης, Καθηγητής Μουσικής: “Λυράρηδες του Πόντου γεννημένοι πριν το 1920 και ηχογραφημένο υλικό”.
Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.