"Live-Cinéma" by Vincent Moon ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ στον κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΟΝ


"Live-Cinéma" by Vincent Moon. ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ
Τρίτη, 09/05/23 - 17:00 Κινηματογράφος ΟΛΥΜΠΙΟΝ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η κινηματογραφική εμπειρία που έχει φιλοξενηθεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη!
Ριζοσπαστικά στιγμιότυπα από τις ταξιδιωτικές περιηγήσεις του εμπνευσμένου και πρωτοπόρου Γάλλου κινηματογραφιστή Vincent Moon στους «μικρούς πλανήτες» του κόσμου, μπλέκονται μέσω της ζωντανής κινηματογραφικής πράξης του live-cinéma με ηχογραφήσεις και καταγραφές από επιτόπια έρευνα, και κατακλύζουν τη σκηνή του Κινηματογράφου ΟΛΥΜΠΙΟΝ, με την ευγενική υποστήριξη του Thessaloniki International Film Festival.
Μια μοναδική εκτέλεση, αποκλειστικά για το κοινό της Θεσσαλονίκης και λίγο πριν την έναρξη της μελέτης του στην Ελλάδα.
Ο Vincent Moon είναι ένας ανεξάρτητος Γάλλος κινηματογραφιστής και πρωτοπόρος εξερευνητής του παγκόσμιου ήχου της μουσικής δημιουργίας.
Σκηνοθέτης των Take Away Shows για τη δημοφιλή, ανεξάρτητη γαλλική σειρά La Blogothèque.
Τα τελευταία δεκατρία χρόνια, ο Vincent Moon ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με μια κάμερα στο σακίδιό του, καταγράφει τη λαογραφία του κάθε πολιτισμού που συναντά, πλέον με έμφαση στην μουσική του «ιερού», τις trance τελετές, χωρίς ποτέ να αμελεί την πειραματική μουσική των ανεξάρτητων καλλιτεχνών και σχημάτων.
Μαζί με την Γαλλίδα καλλιτέχνη Priscilla Telmon, o Vincent Moon δημιούργησε το ζωντανό δίκτυο Petites Planètes. Μια συλλογή από κινηματογραφικές ταινίες, μουσικές ηχογραφήσεις, κινηματογραφικές παραστάσεις, εικαστικές εγκαταστάσεις και φωτογραφικά έργα τέχνης με παρουσιάσεις στις πιο απίθανες τοποθεσίες στον κόσμο.
Ο Vincent Moon συνεχίζει μέχρι και σήμερα την κινηματογραφική του δράση και έρευνα, με διαθέσιμο υλικό από περισσότερες από 1.000 ταινίες, και επιμένοντας στην ελεύθερη ανοιχτή χρήση και προβολή του υλικού του στο διαδίκτυο (Creative Common License).
Το έργο τους «Híbridos, τα πνεύματα της Βραζιλίας», για το οποίο χρειάστηκαν 5 χρόνια επιτόπιας έρευνας, φιλοξενήθηκε σε πολλά διαφορετικά μέρη του κόσμου, όπως το μουσείο μοντέρνας τέχνης MoMA στη Νέα Υόρκη και το κέντρο παραστατικών τεχνών Barbican στο Λονδίνο.
"Live-Cinéma" by Vincent Moon.
ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ
Τρίτη, 09/05/23 - 17:00
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Κινηματογράφος ΟΛΥΜΠΙΟΝ


Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.