Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων «Ημέρες Θεάτρου» 2023 στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Βρύσης «Τάσος Πεζιρκιανίδης»


Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά διοργανώνει την 31η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων «Ημέρες Θεάτρου», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Βρύσης «Τάσος Πεζιρκιανίδης», στην Πολίχνη από τη Δευτέρα 3 έως την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023, στις 21:30.

Οι «Ημέρες Θεάτρου» είναι μια θεσμοθετημένη εκδήλωση του Δήμου Παύλου Μελά η οποία διοργανώθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1990 και πραγματοποιείται 31 συνεχόμενα χρόνια στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Φιλοξενεί ερασιτεχνικά σχήματα από τον Νομό Θεσσαλονίκης αλλά και από τους όμορους νομούς.

Βασικοί στόχοι της Συνάντησης Ερασιτεχνικού Θεάτρου είναι η ανταλλαγή αντιλήψεων και γνώσεων για την θεατρική πράξη καθώς και ο διάλογος και η ανάπτυξη δεσμών και πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των θεατρικών ερασιτεχνικών ομάδων, σε ότι αφορά τη δραματουργία και την προαγωγή του ερασιτεχνικού θεάτρου ως μέσου ποιοτικής συμμετοχικής έκφρασης και δημιουργικής επικοινωνίας.
Επίσης η διοργάνωση συμβάλει στην ενδυνάμωση της πολιτιστικής ανάπτυξης της περιοχής και δίνεται η δυνατότητα και τα ερεθίσματα στους συνδημότες να έρθουν σε επαφή με τα θεατρικά δρώμενα και να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωσή τους.
 
Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ
Δήμος Νεάπολης – Συκεών, Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Θεατρικά εργαστήρια " Μελίνα Μερκούρη" Πειραματική Σκηνή
«Πάμε καλά Ζούμε ανάμεσά τους» του Βασίλη Μπουντούρη
Εμβόλιμα κείμενα: Η ομάδα της Πειραματικής Σκηνής
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Στάμογλου

ΤΡΙΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ
Θεατρική ομάδα Θεατροποινίτες Π.Σ. Εν Δράσει – Δρυμός
«Σίρλεϋ Βαλεντάιν» του Willy Russell
Σκηνοθεσία: Βίκυ Γρηγοριάδου
ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ
Ομάδα Θεάτρου «Ομπρέλες»
«Το μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη
Σκηνοθεσία: Νίνα Αθανασιάδου
 
ΠΕΜΠΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ
Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων
«Ο Βέβαιας κι φογάται τη Στοφορίνα» του Φίλωνα Κτενίδη
Σκηνοθεσία: Γιάννης Γεωργιάδης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ
Θεατρική Ομάδα Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη
«Το Μεγάλο Μπέρδεμα» του Αθανασίου Πέντζου
Σκηνοθεσία: Νεφέλη Ανθοπούλου

Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Βρύσης «Τάσος Πεζιρκιανίδης»
Ο γνωστός πολιτιστικός χώρος της Πολίχνης που χρόνια τώρα προσφέρει στιγμές θεάτρου φιλοξενώντας εκατοντάδες επαγγελματικούς θιάσους και ερασιτεχνικά σχήματα, ονομάστηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου «Ανοιχτό Θέατρο της Κρύας Βρύσης Τάσος Πεζιρκιανίδης».

Την Τρίτη 9 Ιουλίου 2019, στην πρεμιέρα της φετινής Συνάντησης Ερασιτεχνικών θιάσων που διοργάνωσε το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά, σε ένα βράδυ συγκίνησης και αναμνήσεων, η Πολίχνη των προσφύγων, η Πολίχνη του πολιτισμού και του θεάτρου, θυμήθηκε ένα δικό της άνθρωπο: τον Τάσο Πεζιρκιανίδη.
Καθήκον; Χρέος; Υποχρέωση; Στο ερώτημα τι είναι μια πόλη αν δεν είναι οι άνθρωποι της, η απάντηση είναι μία: Τίποτα!

Ο Τάσος Πεζιρκιανίδης από την Πολίχνη

Στη θεατρική του διαδρομή συνεργάστηκε με τουλάχιστον τρεις γενιές άξιων σκηνοθετών μεταξύ των οποίων: Μ. Βολανάκης, Σ. Ευαγγελάτος, Σ. Ντουφεξής, Γ. Ρεμούνδος, Γ. Μιχαηλίδης, Α. Βουτσινάς, Δ. Χρονόπουλος, Σ. Φασουλής, Θ. Τερζόπουλος, Κ. Τσιάνος, Σ. Χατζάκης, Ν. Μιλβόγιεβιτς, Γ. Χουβαρδάς κ.ά.

Σπουδές: Δραματική Σχολή Μακεδονικού Ωδείου. Conservatoire National Superieur D’ Art Dramatique του Παρισιού, με δασκάλους τους: Α. Vittez, Γ. Σεβαστίκογλου, Debos, M. Bouquet, p. Rocheler. Σχολή Lecoq.
Στέλεχος του ΚΘΒΕ επί επτά χρόνια, συμμετείχε στις παραστάσεις:
Ονειρόδραμα, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Η κωμωδία των παρεξηγήσεων, Φουέντε Οβεχούνα, Ο κατά φαντασίαν ασθενής, Ο Ψεύτης, Ο κύκλος με την κιμωλία, Ο κύριος Πούντιλα και ο άνθρωπός του Μάτι, Τα Παντρολογήματα, Ένα ευτυχές γεγονός, Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία, Κατσούρμπος, Ο Άγιος Πρίγκηψ, Τέλος καλό όλα καλά, καθώς και στις παραστάσεις αρχαίου δράματος: Οι Βάτραχοι, Όρνιθες, Νεφέλες, Πλούτος.

Στο ελεύθερο θέατρο έπαιξε σε όλα τα είδη, συμμετέχοντας στις παραστάσεις:
Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας στο Θεσσαλικό Θέατρο, Άννυ στον θίασο Α. Βουγιουκλάκη, Το σώσε στην Ελεύθερη Σκηνή, Πυξ Λαξ και Δον Ζουάν στο Σικάγο στο θέατρο Μουσούρη, στην επιθεώρηση Ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε στην Ελεύθερη Σκηνή.

Συμμετείχε επίσης στις παραστάσεις: Πλούτος στο Θέατρο Αιγαίου, Ελένη στο Θέατρο του Νότου, Το χρήμα στο λαιμό σου στο Θέατρο Ακάδημος, Κούκου στο θέατρο Κ. Δανδουλάκη, Ο φίλος μου ο Λευτεράκης στο ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, Ο Φιάκας και Λα μοσκέτα στο ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, Δον Ζουάν, Ο Σέντζας, Το φάντασμα του κυρίου Ραμόν Νοβάρο στο Εθνικό Θέατρο, Αριστοφανειάδα (αποσπασματικές σκηνές από όλα τα έργα του Αριστοφάνη) στο Θέατρο «Τέχνης» και πολλά άλλα.
Έλαβε μέρος σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, ραδιοφωνικές εκπομπές καθώς και σε κινηματογραφικές ταινίες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τμήμα Πολιτισμού: τηλ. 2310 640244, 2313 302938
Email: grpol@pavlosmelas.gr

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.