Ανοίγει η αυλαία του Παρά θιν’ αλός στην Καλαμαριά


Συνεπής στο ραντεβού του με τους φίλους της μουσικής και του θεάτρου, ο Δήμος Καλαμαριάς ανοίγει την αυλαία του Παρά θιν’ αλός, που θα διεξαχθεί από τις 26 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο μεγαλύτερος πολιτιστικός θεσμός της Καλαμαριάς, θα φιλοξενήσει φέτος οχτώ συναυλίες και μία θεατρική παράσταση στην Πλαζ Αρετσούς, το Κυβερνείο και το Γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μουσικές από διαφορετικούς χώρους, υπό το φως της αυγουστιάτικης Πανσελήνου, δίπλα στη θάλασσα.

Το κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός θα ξεκινήσει με τις «Μουσικές Μετακινήσεις ΙΙ» από τη Νέα Χορωδία Δήμου Καλαμαριάς & Καμεράτα Αριστοτέλης, αλλά και με το «Άρωμα Ελλάδας» από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς της ΚΕΔΚΑ & Μουσικό Εργαστήρι Ολύμπου

Ο Κώστας Χατζής θα μας ταξιδέψει με την ξεχωριστή φωνή του στο «Σύνορα η αγάπη δε γνωρίζει», ενώ η Josephine αναμένεται να ξεσηκώσει το νεανικό κοινό. 

Η εθελοντική θεατρική ομάδα «Κύκλος Ζωής» θα αναδείξει μέσα από τη θεατρική παράστασή της «13» στο Κυβερνείο το μεγαλείο και τη δύναμη της αγάπης, ενώ στον ίδιο χώρο την επόμενη μέρα ο Καλαμαριώτης Θοδωρής Βουτσικάκης, με «Το πρώτο μου Τριαντάφυλλο», θα παρουσιάσει τα νέα του τραγούδια. 

Καλαμαριά αποτελεί σημαντικό σταθμό στο «Summer Tour 2023” που πραγματοποιεί το φετινό καλοκαίρι ο χαρισματικός Δήμος Αναστασιάδης

 Ο Ηλίας Βρεττός θα παρουσιάσει τις μεγάλες του επιτυχίες στο μουσικό φεστιβάλ της πόλης μας.

Για πρώτη φορά οι λάτρεις της όπερας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το οπερατικό δράμα της συνθέτριας Λίνας Τόνια με τίτλο «Μαρία Κάλλας, το ανεξίτηλο πέρασμα», για τα 100 χρόνια από τη γέννησή της!

Αριστουργηματικές συνθέσεις ευρωπαίων συνθετών θα παρουσιάσει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς «Υπό το σεληνόφως», ενώ το μουσικό φεστιβάλ του Δήμου θα ολοκληρωθεί με τη μεγάλη συναυλία που θα δώσουν στον Στάδιο του Απόλλωνα Καλαμαριάς, ο Κωνσταντίνος και ο Ματθαίος Τσαχουρίδης, «Ένα τραγούδι για τον καθένα».

«Τριάντα τρία χρόνια πιστοί στο ραντεβού μας με τους πολίτες, θα ταξιδέψουμε μέσα από το κορυφαίο μουσικό φεστιβάλ, προσφέροντας σε όλους στιγμές χαλάρωσης, γιατί όλοι το έχουμε ανάγκη.

Δίπλα στη θάλασσα λοιπόν ενισχύοντας για άλλη μια φορά το παραλιακό μας μέτωπο και αναδεικνύοντάς το ως σημείο αναφοράς της πόλης μας, στην οποία κυριαρχεί το υγρό στοιχείο. Στην πλαζ Αρετσούς, αλλά και στο Κυβερνείο, αποδεικνύοντας πως η Καλαμαριά έχει λόγο και ρόλο στην αξιοποίησή τους. Διότι η πόλη μας άλλαξε σελίδα, γύρισε ξανά το βλέμμα στη θάλασσα και είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη διεκδίκηση και να κερδίσει αυτά που της ανήκουν» επισημαίνει ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη!

Πρόγραμμα - PDF

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.