Εκδήλωση τιμής προς το Ντίνο Χριστιανόπουλο στον Βαρδάρη


Μια νέα τοιχογραφία κοσμεί πλέον την γειτονιά του Βαρδάρη! Μια τοιχογραφία αφιερωμένη σε μια εμβληματική μορφή για την γειτονιά, τον συγγραφέα και ποιητή Ντίνο Χριστιανόπουλο.

Με αφορμή λοιπόν την ολοκλήρωση της παραπάνω τοιχογραφίας η Ομάδα Γειτονιάς του Βαρδάρη από το Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης, σας προσκαλεί σε μια εκδήλωση τιμής προς το Ντίνο Χριστιανόπουλο.

Που;
Στο σημείο που συναντιούνται οι οδοί Οδυσσέως και Αφροδίτης. (βλ. τοποθεσία event)
Στο parking πάνω από το οποίο έγινε η νέα μας τοιχογραφία.

Πότε;
Την Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου στις 20:00.

Για τον Ντίνο Χριστιανόπουλο θα μιλήσει ο συγγραφέας Θωμάς Κοροβίνης
Ο Θωμάς Κοροβίνης είναι Έλληνας συγγραφέας, συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής λαϊκών τραγουδιών. Από το 2019 συνεργάζεται με την Ομάδας Γειτονιάς του Βαρδάρη ως επιμελητής του ημερολογίου "Φύσηξε Βαρδάρης".

Θα ακολουθήσει ζωντανή μουσική από τους:

Ανδρέα Καρακότα
Ο Ανδρέας Καρακότας είναι Έλληνας τραγουδιστής, μουσικός ερευνητής, δάσκαλος και συγγραφέας. Έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές και έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το 1996, κυκλοφορεί ο δίσκος του Μάνου Χατζιδάκι "Τα τραγούδια της Αμαρτίας" αποτελούμενος από δεκατέσσερα μελοποιημένα ποιήματα του Ντίνου Χριστιανόπουλου και ένα του Γιώργου Χρονά που ερμήνευσε ο Ανδρέας Καρακότας. Μέρος από το συγκεκριμένο έργο θα ερμηνεύσει στην παραπάνω εκδήλωση με την συνοδεία του Σάκη Κοντονικόλα στο πιάνο.

Δημήτρη Νικολούδη
Ο Δημήτρης Νικολούδης είναι Έλληνας τραγουδιστής και ερμηνευτής από την Θεσσαλονίκη με σπουδαίες κυκλοφορίες και συνεργασίες σε όλα τα χρόνια της πορείας του. Το 1994 κυκλοφορεί η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Το Αιώνιο Παράπονο» σε μουσική και στίχους του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου. Το 1998 κυκλοφορεί η δεύτερη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Με τέχνη και με Πάθος» με τραγούδια του Ντίνου Χριστιανόπουλου και του Σταύρου Κουγιουμτζή. Κάποια από τα τραγούδια αυτών των δίσκων θα έχουμε την χαρά να τον ακούσουμε να ερμηνεύει με την συνοδεία του Σάκη Λάιου στο πιάνο.

H Παρέα του Τσιτσάνη
Η “Παρέα του Τσιτσάνη” δημιουργήθηκε από τον ποιητή Ντίνο Χριστιανόπουλο και τον ερασιτέχνη μπουζουξή Νίκο Στρουθόπουλο, με σκοπό τη διάδοση και μελέτη του έργου του μεγάλου μας λαϊκού συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη.

Η «Παρέα του Τσιτσάνη» απαρτίζεται από τους:
Στρουθόπουλο Νίκο: μπουζούκι – τραγούδι
Ζύγουρα Νίκο: κιθάρα – τραγούδι
Στρουθοπούλου Δώρα: τραγούδι
Τσιλογιάννογλου Αφροδίτη: τραγούδι

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.