Πεζοπορική εξόρμηση στον Χορτιάτη


Η Mountain Xcursions πιστή στο ετήσιο ραντεβού με τους φίλους της ετοιμάζει μια μοναδική διαδρομή έκπληξη στο αγαπημένο μας βουνό τον Χορτιάτη!!!

Η πιο όμορφη πεζοπορική παρέα συμπληρώνει 6 χρόνια δράσης, περιπέτειας, ενέργειας και μοναδικών συγκινήσεων μέσα στην φύση και προσκαλεί ελεύθερα όλους τους φίλους της να το γιορτάσουμε παρέα στο αγαπημένο μας βουνό τον Χορτιάτη!!!
Εκεί στο μεγαλειώδες Βασίλειο της Οξιάς, της Καρυδιάς και της Καστανιάς, θα περπατήσουμε διασχίζοντας πανέμορφα επικαλυπτόμενα δάση και πληθώρα φυτών και θάμνων.
Ο πάντα φιλόξενος γέρο Χορτιάτης είναι εδώ για να μας χαρίσει μια ξέγνοιαστη Φθινοπωρινή αγκαλιά μέσα στα χρυσαφένια φύλλα του, τα μοναδικά του αρώματα και τα μυστικά του περάσματα, να μας ανοίγουν την διάθεση για ξεμούδιασμα, με πεζοπορία και ποικίλες δραστηριότητες!!!
Η διαδρομή μας μπορεί να πραγματοποιηθεί και από φίλους που έρχονται πρώτη φορά σε επαφή με το βουνό μιας και δεν παρουσιάζει τεχνικές δυσκολίες και έχει ήπιες κλίσεις, έτσι ώστε να μπορεί κάποιος φίλος με στοιχειώδη φυσική κατάσταση να ανταπεξέλθει.
Η δράση μας αυτή είναι δράση γνωριμίας με το βουνό και η συμμετοχή σε αυτήν είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Η συνάντησή μας είναι στην στρογγυλή πλατεία του Χορτιάτη (στο τέρμα του αστικού λεωφορείου 61) την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 στις 09:45.
Ξεκινάμε στις 10:00 ακριβώς την ανάβαση διασχίζοντας το ψηλότερο μέρος του χωριού και φτάνοντας στην αρχή του μονοπατιού που οδηγεί στο ορειβατικό καταφύγιο του ΣΕΟ διασχίζοντας το μονοπάτι των παγοποιών.
Η διαδρομή μας θα κινηθεί μέσα από άγνωστα μονοπάτια και στην διάρκεια της διαδρομής θα κάνουμε στάση στην καρδιά του βουνού για ξεκούραση και χαλάρωση.
Εκεί ανάμεσα σε φυσικά πλατώματα του βουνού θα κάνουμε ασκήσεις stretching που θα μας αναζωογονήσουν και θα μας προσφέρουν μοναδική ευεξία και ενέργεια!!!
Θα διδαχθούμε τεχνικές ελέγχου αναπνοής, αποφόρτισης και θα αφουγκραστούμε τέλεια το φυσικό περιβάλλον!!!
Από εκεί θα συνεχίσουμε την πεζοπορία και θα χωριστούμε σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα θα συνεχίσει για να καταλήξει στο ορειβατικό καταφύγιο του ΣΕΟ.
Το καταφύγιο είναι πλήρως λειτουργικό και προσφέρει ροφήματα και φαγητό για όποιον θέλει.
Από εκεί η ομάδα Α θα συνεχίσει κυκλική πορεία γύρω από τις πανέμορφες δίδυμες κορυφές του Χορτιάτη ατενίζοντας όλο τον Θερμαϊκό κόλπο, το όρος Ταξιάρχης της Χαλκιδικής και τον επιβλητικό Όλυμπο απέναντι!!!!
Στο τέλος της κυκλικής πορείας μας, συναντάμε το μονοπάτι των παγοποιών και επιστρέφουμε στο χωριό Χορτιάτης από όπου ξεκινήσαμε.
Ώρες πορείας: 4. Βαθμός δυσκολίας: Β /Μέτρια
Η ομάδα Β θα επιστρέψει στο κλασικό μονοπάτι που θα μας οδηγήσει πίσω στο χωριό και στο σημείο εκκίνησης. Σε αυτή την διαδρομή μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά 8 ετών και άνω, πάντα με την συνοδεία γονέα/ κηδεμόνα.
Ώρες πορείας: 3 Βαθμός δυσκολίας: Α+ Εύκολη.
Ανάμεσα στους φίλους μας θα υπάρχουν συνοδοί της ομάδας μας για τον καλύτερο συντονισμό της εξόρμησης.
Η τήρηση των κανόνων ασφαλείας από τους συμμετέχοντες είναι υποχρεωτική.
Από εσάς χρειάζεται να έχετε θέληση, καλή διάθεση, όρεξη για περπάτημα και στοιχειώδη φυσική κατάσταση.
Ως εξοπλισμό θα χρειαστούμε :
Μποτάκια ορειβατικά ή αθλητικά παπούτσια βουνού.
Αντιανεμικό / αδιάβροχο.
Μπλούζα fleece ή φούτερ
Σακίδιο ημέρας
Ένα ελαφρύ σνακ
Υδροδοχείο με 1 λίτρο νερό.
Η συμμετοχή στην εξόρμηση είναι ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς κανένα οικονομικό αντίτιμο.
Για την συμμετοχή σας ΔΕΝ χρειάζεται να εγγραφείτε σε λίστα εξόρμησης.
Η μετακίνησή μας γίνεται με ατομικά μεταφορικά μέσα ή με μέσα μαζικής μεταφοράς.
Για περισσότερες πληροφορίες για την εξόρμηση
Κόντρας Παναγιώτης 6978395900

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.