Ο Καρκίνος του Παχέος Εντέρου Προλαμβάνεται & Θεραπεύεται


Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Θεαγένειο «Αλέξανδρος Συμεωνίδης», συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Καρκίνος του Παχέος Εντέρου: Προλαμβάνεται – Θεραπεύεται».

«Η προσπάθεια μας για την προαγωγή της πρόληψης υγείας συνεχίζεται σε θέματα που μας αφορούν όλους, είτε μέσα από ενημερωτικές εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και πληροφόρησης, είτε μέσα από την συμμετοχή μας σε εκστρατείες. Με την εκδήλωση αυτή αναδεικνύουμε όλοι μαζί την χρησιμότητα της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου, αλλά και τις δυνατότητες αντιμετώπισης και διαχείρισης του, οι οποίες επιφέρουν μια καλή ποιότητα ζωής και αυτοεξυπηρέτησής στους ασθενείς» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, ευχαριστώντας όλους τους συμμετέχοντες και προσκαλώντας όλους τους δημότες να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

« Μόλις τρεις ημέρες μετά την εκδήλωση κατά του Καρκίνου του Μαστού το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας συνεχίζει τον μαραθώνιο της ενημέρωσης στην τοπική μας κοινωνία, για ένα ακόμη σοβαρό θέμα υγείας τον καρκίνο του παχέως εντέρου, ο οποίος θεωρείται ο τρίτος κατά σειρά συχνότερος καρκίνος παγκοσμίως και για τα δύο φύλα. Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Φίλων Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Θεαγένειο για την συνεργασία και τους διακεκριμένους ομιλητές για την συμμετοχή τους» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας κ. Αλεξάνδρα Κορωνίδου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου, στις 18:30.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

Χαιρετισμοί
 • Κλεάνθης Μανδαλιανός, Δήμαρχος
 • Αλεξάνδρα Κορωνίδου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας
Ομιλητές
 • Καίτη Κοντοπούλου, Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Θεαγένειο “Αλέξανδρος Συμεωνίδης”
  • Θέμα «Ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Συλλόγου»
 • Δημήτρης Τζιλβές, Διευθυντής Γαστρεντερολογικού-Ογκολογικού Τμήματος Α.Ν.Θ. Θεαγένειο
  • Θέμα «Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Ενημέρωση – Πρόληψη»
 • Ρένα Οικονομίδου, Διευθύντρια ΕΣΥ, Υπεύθυνη για τον Συντονισμό Επιστημονικής Λειτουργίας, Κέντρο Υγείας Ευόσμου.
  • Θέμα «Πρωτοβάθμια περίθαλψη σχετικά με τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου»
Συντονισμός: Λέλα Κεσίδου, Δημοσιογράφος 102 FM για θέματα υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, στο ygeia@kordelio-evosmos.gr και στο 2310 764 779. Επίσης, μπορείτε να μας βρείτε και στο Facebook, https://www.facebook.com/healthdeptevosmos.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.