Το θεατρικό έργο «Μια αγχόνη και μια κρέπα παρακαλώ» επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο “Χρήστος Τσακίρης”


Το θεατρικό έργο «Μια αγχόνη και μια κρέπα παρακαλώ» από τη θεατρική ομάδα του Δήμου Παύλου Μελά επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο “Χρήστος Τσακίρης” στις 18-19, 25-26 Νοεμβρίου και 2-3, 9-10 Δεκεμβρίου με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Μετά την επιτυχημένη πορεία της σε δυο Πανελλήνια Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, της Ορεστιάδας και του Δήμου Θερμαϊκού, που επιλέχθηκε ανάμεσα σε έξι παραστάσεις απ’ όλη την Ελλάδα και αφού απέσπασε σημαντικές υποψηφιότητες, επαίνους και βραβεία, η θεατρική παράσταση «ΜΙΑ ΑΓΧΟΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΡΕΠΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ» της Πένυς Φυλακτάκη, σε σκηνοθεσία Θεανώς Αμοιρίδου επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού “Χρήστος Τσακίρης”, Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη, μόνο για 8 παραστάσεις και συγκεκριμένα για τα σαββατοκύριακα 18-19, 25-26 Νοεμβρίου και 2-3, 9-10 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 21.00.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το θεατρικό έργο “Μια αγχόνη και μια κρέπα παρακαλώ”, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο θέατρο, είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του Jean Teule Το Μαγαζάκι των Αυτοκτονιών. Η συγγραφέας πλάθει μια σπαρταριστή μαύρη κωμωδία σύμφωνη με το πνεύμα των καιρών που «πριονίζει την καρέκλα» σκληρών παραδόσεων και αντιλήψεων, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τη φυσική τάση του ανθρώπου για ζωή, χαρά, αγάπη και δημιουργία.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Η οικογένεια Τιβάς είναι έμποροι εκ πεποιθήσεως, πάππου προς πάππου. Διατηρούν ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αξιόπιστα μαγαζιά με είδη αυτοκτονίας στην χώρα. Όλα τα μέλη της οικογένειας είναι αρκούντως καταθλιπτικά και αγέλαστα εκτός από το στερνοπαίδι, τον Χάρυ, που έχει γεννηθεί με το ελάττωμα της έμφυτης αισιοδοξίας και της χαράς της ζωής, και χαμογελάει συνέχεια, απειλώντας επικίνδυνα την επιβίωση της οικογενειακής επιχείρησης αλλά και την διατήρηση της θανατολαγνείας των μελών της.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Πένυ Φυλακτάκη
Σκηνοθεσία: Θεανώ Αμοιρίδου
Σκηνικό: Μαρίνα Γκούμλα
Μουσική-Μουσική επιμέλεια & Sound design: Πάρης Βασιλειάδης
Κοστούμια: Χαρούλα Αθανασιάδου
Χορογραφίες: Νίκος Ορτετζάτος
Φωτισμοί: Μάκης Μαριάδης, Πάρης Βασιλειάδης
Ειδικές κατασκευές: Νίκος Καραγιαννίδης, Μιχάλης Σιόπκας
Μουσική διδασκαλία: Δέσποινα Πραφτσιώτη
Κατασκευή σκηνικού: Μάκης Μαριάδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Αθανασία Αποστολίδου
Βοηθός σκηνογράφου: Κατερίνα Λιόλιου
Τεχνική Υποστήριξη: Πάρης Βασιλειάδης, Μάκης Μαριάδης
Σχεδιασμός Έντυπου Υλικού: Δώρα Μπαξεβάνογλου

ΔΙΑΝΟΜΗ

Μισίμα: Γιάννης Φωτιάδης
Λουκρές: Άννα Καρατζά
Βίνσεντ: Κωνσταντίνος Τσακίρης
Μέριλιν: Αγάπη Ουζούνη
Χάρυ: Μάγδα Τογκούρη, Ελένη Δημοπούλου
Έρνεστ: Γιώργος Στρέμπλης
Κυρία α΄, Πελάτισσα, Αλητάκος: Σοφία Αβραμίδου
Ελέγκτρια, Γριά, Κυρία β΄: Μαρία Λαμπριανίδου
Μουγγός, Γιατρός, Πελάτης: Μπάμπης Καλτζίδης

Αντί εισιτηρίου μπορείτε να ενισχύσετε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παύλου Μελά με συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη παιδικής φροντίδας, καθαριότητας, προσωπικής υγιεινής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Τηλ: 2313302 835, 938, 833
e-mail: grpol@pavlosmelas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.