Ξεκινούν με γεύση από Παρίσι οι δημοτικές κινηματογραφικές λέσχες σε Ασβεστοχώρι και Χορτιάτη


Με μια ταινία γεμάτη από τις εικόνες του Παρισιού κάνουν πρεμιέρα τις επόμενες ημέρες οι κινηματογραφικές λέσχες του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη σε Ασβεστοχώρι και Χορτιάτη.

Στο Ασβεστοχώρι, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, οι σινεφίλ του δήμου, αλλά και των γύρω περιοχών θα έχουν την ευκαιρία για 7η σεζόν να παρακολουθήσουν μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες του διεθνούς κινηματογράφου. Η εκκίνηση δίνεται τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ και με ελεύθερη είσοδο, με τη γαλλική ταινία του Κριστιάν Καιρόν «Ο σωφέρ της Κυρίας Μαντλέν» και πρωταγωνιστές τους ΝΤΑΝΙ ΜΠΟΥΝ και ΛΙΝ ΡΕΝΩ.

Η ιστορία της ταινίας παρουσιάζει την περιπέτεια της 92χρονης Μαντλέν που φεύγει από το σπίτι της στα προάστια για να εγκατασταθεί σε έναν οίκο ευγηρίας στην άλλη άκρη της πόλης. Διασχίζοντας όλο το Παρίσι με ένα ταξί, ζητά από τον οδηγό του να κάνει στάσεις σε όλα τα σημεία που έπαιξαν ρόλο στη ζωή της και συνέβησαν σημαντικά γεγονότα. Μια γλυκιά ταινία που αφήνει μια πολύ ευχάριστη διάθεση στο θεατή, ψυχαγωγεί αλλά και συγκινεί, μέσα από τα συνεχόμενα flash-back στη ζωή της Μαντλέν, αλλά και στο σήμερα το δικό της, αλλά και του ταξιτζή με τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη ζωή τους.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν πολλές σημαντικές ταινίες, όπως «Ένας σκύλος που τον έλεγαν Πάλμα» του ΑΛΕΞΑΝΤΡ ΝΤΟΜΟΓΚΑΡΟΦ και «Οι Σπεσιαλίστες» του ΦΡΑΝΣΙΣ ΒΕΜΠΕΡ, που θα προβληθούν στην κινηματογραφική λέσχη του Ασβεστοχωρίου.

Στον Χορτιάτη, όπου η κινηματογραφική λέσχη λειτουργεί επίσης για 7η χρονιά, η εκκίνηση θα δοθεί την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου στην αίθουσα «Ιωάννης Μανωλεδάκης» με την ίδια ταινία («Ο σωφέρ της Κυρίας Μαντλέν»), ενώ το επόμενο διάστημα θα προβληθούν στον Χορτιάτη οι ταινίες «Σφραγισμένα χείλη» του ΣΤΙΒΕΝ ΝΤΑΛΤΡΙ και «Λουλούδι της ερήμου» του ΣΕΡΙ ΧΟΡΜΑΝ.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα των τριών Κινηματογραφικών Λεσχών μπορείτε να βρείτε στο site του δήμου (www.pilea-hortiatis.gr) και στο facebook στο προφίλ που έχει η κάθε κινηματογραφική λέσχη.

Κινηματογραφική Λέσχη Ασβεστοχωρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.