Συγγραφείς του κόσμου ταξιδεύουν στο Μέγαρο: Θωμάς Κοροβίνης


Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης προσκαλεί για δεύτερη συνεχή χρονιά «Συγγραφείς από όλο τον κόσμο». Μετά τον πρώτο επιτυχημένο κύκλο εκδηλώσεων, οι αφίξεις αγαπημένων συγγραφέων του αναγνωστικού κοινού θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Αντλώντας συνομιλητές από ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών ιδιοτήτων και με συγγραφείς κυριολεκτικά από όλο τον κόσμο, φιλοδοξία του ΟΜΜΘ είναι να συμβάλει στη διεύρυνση του πολιτισμικού διαλόγου και να προσφέρει στο κοινό της Θεσσαλονίκης αλησμόνητες συζητήσεις.

Στις 15/11, προσκεκλημένοι είναι ο συγγραφέας Θωμάς Κοροβίνης, οι Φώτης Μπενλίσοϊ και Γιώργος Κατσάνος από τις εκδόσεις Ιστός καθώς και η φιλόλογος - συγγραφέας Εύη Κουτρουμπάκη.


Θωμάς Κοροβίνης

Ο Θωμάς Κοροβίνης γεννήθηκε το 1953 στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης. 

Έχει εκδώσει 37 τίτλους βιβλίων που αφορούν σχεδόν σε όλα τα είδη του λόγου: διηγήματα, νουβέλες, μυθιστορήματα, δοκίμια, εθνογραφικές μελέτες, ανθολογίες κ.ά. Κεντρικοί άξονες προσανατολισμού και έρευνάς του: η Θεσσαλονίκη, η Κωνσταντινούπολη, ο μικρασιατικός πολιτισμός, το λαϊκό τραγούδι, οι πολιτιστικές σχέσεις Ελλήνων και Τούρκων. 

Εδώ και χρόνια οργανώνει αδιάλειπτα ποικίλα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα. Είναι συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής λαϊκών τραγουδιών. Έχει βραβευτεί με το βραβείο Αμπντί Ιπεκτσί (1995), το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος (Ο γύρος του θανάτου, 2011) και το λογοτεχνικό βραβείο "Νίκος Θέμελης"('55, 2015).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.