Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης στο Πολυλειτουργικό Κέντρο-Θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης"


Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, 20:00, στο Πολυλειτουργικό Κέντρο-Θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" , Χρυσ. Σμύρνης και Παρατσίκογλου 1, Ελευθέριο-Κορδελιό

Με την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού/ Διεύθυνσης Αθλητισμού-Πολιτισμού, τα φωνητικά και ορχηστρικά σύνολα του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν ένα Χριστουγεννιάτικο ταξίδι σε μελωδίες και κάλαντα από την Ελλάδα και τον κόσμο, καθώς και σε έργα από το κλασικό ρεπερτόριο.

 Έργα των Arcangelo Corelli και Giuseppe Verdi, τραγούδια των Adolph Adam και George Michael αλλά και κάλαντα από τη Γερμανία, την Ουκρανία, την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα ξεκινά με την παιδική ορχήστρα “Δημήτριος Λάλλας” που αποτελείται από εκτελεστές εγχόρδων, πνευστών και κρουστών εξαιρετικά νεαρής ηλικίας και συνεχίζεται με την Προ-χορωδία, την οποία απαρτίζουν λιλιπούτειοι τραγουδιστές. Η Συμφωνιέτα “Επαμεινώνδας Φλώρος” με σπουδάστριες και σπουδαστές της Κατωτέρας και Μέσης Σχολής παίρνει τη σκυτάλη, για να ακολουθήσει το Οπερατικό Σύνολο σπουδαστριών και σπουδαστών Μονωδίας με γνωστά ensembles και χορωδιακά από το ρεπερτόριο της όπερας.

Τα έγχορδα της Ανωτέρας Σχολής του Ωδείου θα ερμηνεύσουν στη συνέχεια το Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο του Arcangelo Corelli, και η βραδιά θα κλείσει με τη σύμπραξη της Χορωδίας του Ωδείου και της Συμφωνικής Ορχήστρας “Δημήτρης Μητρόπουλος” σε διασκευές από κάλαντα αλλά και γνωστές χριστουγεννιάτικες pop επιτυχίες. Στη συναυλία θα συμμετέχει σε εμφάνιση-έκπληξη σύνολο εγχόρδων των καθηγητών του Νέου Ωδείου.

Την επιμέλεια και διδασκαλία του οπερατικού συνόλου έχει η Σιρανούς Τσαλικιάν, τη διδασκαλία της προ-χορωδίας έχει η Θεοδώρα Γκουράνη, η Μαρία Έμμα Μελιγκοπούλου διδάσκει και διευθύνει τη χορωδία του Νέου Ωδείου, ενώ τις ορχήστρες διδάσκει και διευθύνει ο Θοδωρής Παπαδημητρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.