Συναυλίες για μαθητές και όλη την οικογένεια από την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης


Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης -Thessaloniki City Symphony Orchestra, έπειτα από μια επιτυχή σειρά εκπαιδευτικών συναυλιών με έργα κλασικών συνθετών και έμφαση στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη Νίκο Σκαλκώτα, για τους μαθητές της Α/θμιας Εκπαίδευσης το 2023, προχωρά σε έναν δεύτερο κύκλο συναυλιών τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2024.

Επιπλέον, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Άνετον μια συναυλία ανοιχτή για όλη την οικογένεια και το γενικό κοινό, με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για ένα μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον, και περιλαμβάνει το μουσικό παραμύθι της Βάνας Παπαϊωάννου «Μια γέφυρα αλλιώτικη από τις άλλες... και ο δράκος του νερού».

Τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης διευθύνει ο μαέστρος Χάρης Ηλιάδης.
 
Το παραμύθι «Μια γέφυρα αλλιώτικη από τις άλλες... και ο δράκος του νερού» είναι εμπνευσμένο από το έργο του Νίκου Σκαλκώτα (1904 - 1949), ο οποίος αν και αναγνωρίστηκε ως συνθέτης μετά τον θάνατό του, θεωρείται ως ένας από τους σημαντικούς του 20ού αιώνα. Την αφήγηση του παραμυθιού συνοδεύουν βιντεοπροβολές, ενώ τα μουσικά αποσπάσματα της Συμφωνικής Ορχήστρας, που ακολουθούν την αφήγηση, έχουν ως κριτήριο επιλογής τον χρόνο της περιοδικής ενεργητικής ακρόασης και την αποτύπωση – εκπροσώπηση των βασικών μουσικών εποχών όπως το μπαρόκ, η κλασική μουσική, ο ρομαντισμός, ο μουσικός 20ός αιώνας και η εθνική μουσική μας σχολή.
 
Στόχος του προγράμματος είναι να μυηθούν τα παιδιά στον κόσμο της μουσικής, των μουσικών γραφών και των καλλιτεχνικών ρευμάτων της ελληνικής μουσικής παράδοσης, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που αφορούν την κοινωνική αλληλεγγύη.

Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν σε Δημοτικά Σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Άνετον μια συναυλία ανοιχτή για όλη την οικογένεια και το γενικό κοινό, με ελεύθερη είσοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.