«ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ» Μουσικοχορευτικό οδοιπορικό από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Μακεδονίας Θράκης


Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας-Θράκης σας προσκαλούν στην εκδήλωση «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ». Ένα Μουσικοχορευτικό οδοιπορικό από τη Δύση ως την Ανατολή. Ισπανία-Γαλλία-Ιταλία-Ιόνιο-Κύπρος-Κωνσταντινούπολη-Λέσβος-Λήμνος-Σμύρνη-Θεσσαλονίκη/Μακεδονία, που θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 και ώρα 18:30 στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.
 
Φιλική Συμμετοχή: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ 

Καλ/χνική Επιμέλεια: 
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΠΕΤΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ -ΤΣΑΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 

Σενάριο-Θεατρική Απόδοση: ΔΗΜΟΥ ΑΝΘΗ.
 
Οργάνωση και Εκτέλεση Παραγωγής: 
ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ ΠΕΤΡΟΣ - ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ -ΤΣΑΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 10 ΕΥΡΩ. 
Εισιτήρια διατίθενται στα γραφεία του Συλλόγου Εγνατίας 65, 1ος ορ. 10πμ-1 μμ 
τηλ.2310241911-6942252998
 
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης ιδρύθηκε το 1991 στην Θεσσαλονίκη από ασθενείς καρκινοπαθείς, με πρωτοπόρα ιδρύτρια και Πρόεδρο, την αείμνηστη Περσεφόνη Μήττα, πού έφυγε από κοντά μας τον Ιανουάριο του 2021. 

Είναι ένας εθελοντικός φορέας που αποτελείται μόνο από ασθενείς. Φτάνουμε τα 7.000 μέλη, ενώ άλλοι 300 περίπου εθελοντές, εξειδικευμένοι επιστήμονες (φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγοι, κλπ.) προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. 

Σε όλο αυτό το διάστημα λειτουργίας του εντοπίζουμε ελλείψεις και προβλήματα στο χώρο του καρκίνου, βιώνουμε τις ανάγκες των ογκολογικών ασθενών (αφού τα μέλη του Συλλόγου είναι τα ίδια ασθενείς), παλεύοντας με μια πραγματικότητα που πολλές φορές είναι αρνητική. Για να κερδίσουμε αυτά που μας ανήκουν, το δικαίωμα στη ζωή, το δικαίωμα να αποφασίζουμε εμείς και όχι οι άλλοι για μας, έχουμε αναπτύξει μια σειρά από δραστηριότητες και έχουμε θέσει στόχους στο Σύλλογο. 

Το 2024 θα είναι για τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης μία χρονιά πολυποίκιλων δράσεων τιμώντας αλλά και γιορτάζοντας τα 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας. Αφετηρία αυτών θα είναι μία μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 04 Φεβρουαρίου του 2024 - παγκόσμια ημέρα του καρκίνου - στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ. με τίτλο «Ταξίδι στη Μεσόγειο».

Η παράσταση «Ταξίδι στη Μεσόγειο» είναι ένα πολυπολιτισμικό οδοιπορικό στη Μεσόγειο με οδηγό τις παραδόσεις, τις ιστορίες, τις μουσικές και τους χορούς των λαών της περιοχής. Ένα πολυθέαμα με 250 συντελεστές, που παρουσιάζουν και υπογράφουν 3 καταξιωμένοι άνθρωποι της παράδοσης μας οι Τσάμης Ιωάννης - Αλέκος Πετσής - Βασίλης Αδαμόπουλος μαζί με χορωδίες, χορευτικά συγκροτήματα, οργανοπαίχτες και ηθοποιούς θεατρικών ομάδων, το οποίο συνδυάζει οπτικό υλικό, μουσικά ακούσματα, χορούς, θεατρικά δρώμενα και κείμενα, «ζωγραφίζοντας» διαφορετικούς πολιτισμούς μέσα από την κοινή γλώσσα της τέχνης. 

Ένα γοητευτικό «ταξίδι» το οποίο θα ξεκινήσει από την Ισπανία, θα περάσει από την Γαλλία και την κάτω Ιταλία και θα φτάσει στην Ελλάδα, παιρνώντας από τα νησιά του Ιονίου, την Κρήτη, την Κύπρο, την Μικρά Ασία, την Μυτιλήνη, την Λήμνο και θα καταλήξει στην πόλη μας την Θεσσαλονίκη της Μακεδονίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.