Συγγραφείς του κόσμου ταξιδεύουν στο Μέγαρο: Σταύρος Ζουμπουλάκης


Μετά τον δεύτερο επιτυχημένο κύκλο εκδηλώσεων, οι αφίξεις αγαπημένων συγγραφέων του αναγνωστικού κοινού θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. 

Την Δευτέρα 4/3/2024 στις 19:00 στο φουαγιέ του Μ1 το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης φιλοξενεί τον γνωστό δοκιμιογράφο, φιλόλογο και εκπαιδευτικό, Σταύρο Ζουμπουλάκη. Μαζί του θα συνομιλήσουν η δημοσιογράφος Αναστασία Γρηγοριάδου και ο δικηγόρος Χρήστος Βασματζίδης.

Αντλώντας συνομιλητές από ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών ιδιοτήτων και με συγγραφείς κυριολεκτικά από όλο τον κόσμο, φιλοδοξία του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης είναι να συμβάλει στη διεύρυνση του πολιτισμικού διαλόγου και να προσφέρει στο κοινό της Θεσσαλονίκης αλησμόνητες συζητήσεις. Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου.

Ο Σταύρος Ζουμπουλάκης διετέλεσε διευθυντής του περιοδικού Νέα Εστία από το 1998 έως το 2012. Είναι πρόεδρος, από το 2008, του ΔΣ του Άρτου Ζωής.
Τον Φεβρουάριο του 2013 ορίστηκε πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. 
Το 2015 αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και το 2019 του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. 
Το 2017 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Δοκιμίου-Κριτικής για το βιβλίο του Υπό το φως του μυθιστορήματος (2015) και με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών – Ίδρυμα Πέτρου Χάρη για το βιβλίο του Ο στεναγμός των πενήτων: Δοκίμια για τον Παπαδιαμάντη (2016). 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.