«Ενδοοικογενειακή Βία: Μύθοι και Πραγματικότητα», Κύκλος Συναντήσεων Γονέων από το Κέντρο Πρόληψης ΕΛΠΙΔΑ


Το Κέντρο Πρόληψης «Ελπίδα», αφουγκραζόμενο τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας και προσπαθώντας να τη θωρακίσει από συμπεριφορές που τα τελευταία χρόνια είναι σε έξαρση και δυσκολεύουν τη συνύπαρξη των μελών της, αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας.

Συγκεκριμένα, καλούμε τους γονείς σε 3 συναντήσεις στις οποίες θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε διάφορες πλευρές του ζητήματος. Θα προσδιορίσουμε την έννοια της ενδοοικογενειακής βίας, θα δούμε ποιες μορφές αυτή μπορεί να πάρει, ποια είναι τα πρώτα σημάδια για να την αναγνωρίσουμε καθώς και ποιοι είναι οι αιτιολογικοί παράγοντες που εμπλέκονται. Θα αναρωτηθούμε αν και πώς αφορά τον καθένα μας, ποιοι είναι οι μύθοι και ποια η πραγματικότητα και τέλος τί μπορούμε να κάνουμε τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και αντιμετώπισής της.

Διάρκεια: 3 δίωρες, εβδομαδιαίες συναντήσεις (Τρίτη 27/02, 05/03 και 12/03/2024)

Ώρα: 18:30 – 20:30

Έναρξη: Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Πού απευθύνεται: σε γονείς κατοίκους των Δήμων Καλαμαριάς, Πυλαίας-Χορτιάτη, Θέρμης και Θερμαϊκού

Χώρος διεξαγωγής: Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αν. Θεσ/νίκης Ελπίδα, Ησιόδου 10, 55135, Καλαμαριά

Δηλώσεις συμμετοχής: στο σύνδεσμο https://forms.gle/KF5ZQmBxdqfMneJv7

Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής : Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Η δράση θα συντονιστεί από τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης, τις ψυχολόγους κα Γκιούρκα Γεωργία, κα Δρακοπούλου Μαριάννα, και τον κοινωνιολόγο κο Μεδίτσκο Ανδρέα.

Η συμμετοχή των γονέων σε αυτές είναι δωρεάν.

Πληροφορίες για τη δράση μπορείτε να αναζητήσετε στο τηλέφωνο 2310 442044 και στο e-mail info@kpelpida.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.