Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της ΓυναίκαςΗ Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δ.Θ., την Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης και το Europe Direct Θεσσαλονίκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, πραγματοποιούν μια σειρά από εκδηλώσεις με τον τίτλο «Απουσίες στη ζωή και στην Τέχνη» από τις 4 έως και τις 14 Μαρτίου 2024, με σκοπό την προσέγγιση και ευαισθητοποίηση στο οικουμενικό και διαχρονικό ζήτημα της δολοφονίας γυναικών - γυναικοκτονίας, της πλέον ακραίας μορφής έμφυλης βίας.

Η πρώτη εκδήλωση που πλαισιώνει την 8η Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τον γενικό τίτλο «Απουσίες στη ζωή και στην Τέχνη» της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 19.30, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ομιλία του συγγραφέα, δοκιμιογράφου, εκδότη και αρθρογράφου Θανάση Τριαρίδη, με τίτλο «Οι γυναίκες που δεν σταμάτησαν μπροστά στο μαχαίρι».

Χαρισματικός ομιλητής ο Θανάσης Τριαρίδης θα προσεγγίσει με ευαισθησία τη γυναικοκτονία, όπως εκφράστηκε και αποτυπώθηκε στην Τέχνη. Θεσσαλονικιός, με σπουδαία ακτιβιστική και κοινωνική δράση, έχει εκδώσει 60 βιβλία με αφηγήσεις, δοκίμια και μυθιστορήματα. Επί χρόνια διοργανώνει σεμινάρια (πάνω από 1500) με αναφορά σε διάφορους άξονες του δυτικού πολιτισμού, καθώς και εργαστήρια πυροδότησης θεατρικής γραφής.

Έχει εκδώσει (έντυπα και ηλεκτρονικά) 30 θεατρικά έργα, από τα οποία έχουν προκύψει περισσότερες από 60 παραστάσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, της Γερμανίας, των Η.Π.Α. και της Κύπρου, καθώς και στο Διαδίκτυο.

Έργα του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά. Όλα τα βιβλία του και τα θεατρικά έργα του βρίσκονται και διατίθενται ελεύθερα στην ιστοσελίδα triaridis.gr και στην Ανοιχτή Βιβλιοθήκη (www.openbook.gr/tag/thanasis-triaridis/).

Στον ίδιο χώρο και την ίδια ημέρα, στις 21.00, μαθητές της Δραματικής Σχολής «Ανδρέας Βουτσινάς», η οποία ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2008, υπό την καθοδήγηση του ηθοποιού, σκηνοθέτη και δασκάλου Ανδρέα Βουτσινά, παρουσιάζουν το διήγημα του Κ. Θεοτόκη με τίτλο «Ακόμα;» με υπεύθυνο διδασκαλίας τον ηθοποιό και σκηνοθέτη θεάτρου Παύλο Δανελάτο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Αναλυτικά το πρόγραμμα στο : https://e-thessalonikiculture.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.