Ξεκίνησε το καρναβάλι στο δήμο Νεάπολης-Συκεών


Πιστός στην αντίληψή του ότι οι γιορτές είναι για όλους ο δήμος Νεάπολης-Συκεών οργανώνει και για τις Απόκριες, όπως κάθε χρόνο, δράσεις και εκδηλώσεις στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν οι δημότες, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες. 

Σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) και τα τοπικά συμβούλια όλων των ενοτήτων το καρναβάλι ξεκίνησε και κορυφώνεται την Καθαρά Δευτέρα με το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού και τα παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα που θα συνοδεύονται από μουσικές και τραγούδια στη Δενδροφυτεία, στο πάρκο Ρουμανικών και στον αύλειο χώρο του Κλειστού γυμναστηρίου Πεύκων.

Αναλυτικά ο προγραμματισμός για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις στις δημοτικές βιβλιοθήκες είναι ο εξής:

Δημοτική βιβλιοθήκη Συκεών

Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα ένας super ήρωας στο σήμερα: διαδραστικό παιχνίδι για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας Στήριξης της Οικογένειας Connect Family.

Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 6.30 το απόγευμα θα γίνει μία παρουσίαση βιβλίου για παιδιά 4 έως 8 ετών: «Ο γενναίος κουρσάρος» από τον συγγραφέα Φώτη Γιάντσιο. Θα ακολουθήσει αποκριάτικη κατασκευή από την Αναστασία Αμοιρίδου.

Δημοτική βιβλιοθήκη Νεάπολης


Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 5.30 το απόγευμα η παρουσίαση βιβλίου για παιδιά 4 έως 8 ετών: «Ο γενναίος κουρσάρος» από τον συγγραφέα Φώτη Γιάντσιο. Θα ακολουθήσει αποκριάτικη κατασκευή από την Αναστασία Αμοιρίδου.

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα αποκριάτικες κατασκευές για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών σε συνεργασία με τον σύλλογο «Ένα παιδί κοιτάει τ’ άστρα».

Δημοτική βιβλιοθήκη Πεύκων

Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 5.30 το απόγευμα παρουσίαση του βιβλίου «Μπούμπου η χελώνα» από τη συγγραφέα Θεανώ Γόκτση για παιδιά 5 έως 8 ετών. Θα ακολουθήσει αποκριάτικη κατασκευή από την εικονογράφο-εικαστικό Ελένη Κετσετζίδου.

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Ο γενναίος κουρσάρος» από τον συγγραφέα Φώτη Γιάντσιο για παιδιά 4 έως 8 ετών:. Θα ακολουθήσει αποκριάτικη κατασκευή από την Αναστασία Αμοιρίδου

Πληροφορίες ή και προεγγραφές στα τηλέφωνα 2310 217-376 για τις Συκιές, 2310 635-060 για τη Νεάπολη και 2310 676-356 για τα Πεύκα.


Την Τσικνοπέμτη όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Ρολόι

Το… βαρύ πυροβολικό των αποκριάτικων εκδηλώσεων ετοιμάζεται για την Τσικνοπέμπτη με τους καρναβαλιστές να ξεκινούν πατινάδα από το πάρκο Βαλσαμή στις 6 το απόγευμα και να καταλήγουν στις 7 στην πλατεία Ειρήνης (Ρολόι).

Εκεί περιμένει όλους τους συμμετέχοντες γλέντι με παραδοσιακή μουσική, τσίκνισμα χορό και κρασί.

Την Τρίτη 12 Μαρτίου σειρά έχει ένα έθιμο της Δυτικής Μακεδονίας, αυτό του Φανού στη συμβολή της λεωφόρου Όχι με την οδό Ηπείρου, στον Άγιο Παύλο. Εκεί το τοπικό συμβούλιο με τη στήριξη της ΚΕΥΝΣ έχει καλέσει τα Χάλκινα του Φώτη Τσιοτίκα και θα ανάψει το Φανό που συμβολίζει τον ερχομό της Άνοιξης. Το γλέντι είναι προγραμματισμένο να αρχίσει από τις 7.30 το απόγευμα.


Και η κορύφωση της Αποκριάς είναι την Καθαρά Δευτέρα ημέρα κατά την οποία τα παραδοσιακά γλέντια, τα νηστίσιμα εδέσματα και το πέταγμα του χαρταετού κάνουν ξεχωριστές τις γιορτές που οργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

Από τις 11 το πρωί η φασολάδα, η λαγάνα και το απαραίτητο κρασάκι θα περιμένουν τους δημότες στο Πάρκο Ρουμανικών με το μουσικό σχήμα του Δημήτρη Κεχαγιά, στον αύλειο χώρο του Κλειστού γυμναστηρίου Πεύκων, με το μουσικό σχήμα «Ακούσματα Παράδοσης» και στη Δενδροφυτεία στις Συκιές με το συγκρότημα του Νίκου Ταλέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.