Δήμος Νεάπολης Συκεών: Εκδήλωση - αφιέρωμα στο συγγραφικό έργιο του Ισίδωρου Ζουργού


O συγγραφέας θα μιλήσει για τα βιβλία του και τη σχέση του με τη Θεσσαλονίκη στην εκδήλωση που θα φιλοξενήσει η δημοτική βιβλιοθήκη Συκεών.

Η Θεσσαλονίκη μέσα από την πένα του Ισίδωρου Ζουργού είναι διαφορετική, ακόμη πιο γοητευτική και περιπετειώδης με βαθιά και ενδιαφέρουσα ιστορία. Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο ο δήμος Νεάπολης Συκεών και συγκεκριμένα η ΚΕΥΝΣ και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών αποφάσισαν να τον τιμήσουν με μία εκδήλωση-αφιέρωμα στο έργο του που συνδιοργανώνουν με το βιβλιοπωλείο The Green Lama και τις Εκδόσεις Πατάκη. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής 26 Απριλίου στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών (Οδ. Φωκά 46) με προσκεκλημένο τον ίδιο τον δάσκαλο και συγγραφέα. Εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος που έχει ήδη εκδηλωθεί, παρακαλούνται όσες και όσοι επιθυμούν να την παρακολουθήσουν να προσέλθουν εγκαίρως.

Λίγα λόγια για τον Ισίδωρο Ζουργό

Ο Ισίδωρος Ζουργός γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1964. 
Έχει γράψει τα μυθιστορήματα Φράουστ (1995, αναθεωρηµένη έκδοση 2010), Αποσπάσματα από το βιβλίο του ωκεανού (2000), Η ψίχα εκείνου του καλοκαιριού (2002), η ισπανική μετάφραση του οποίου κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Sloper το 2022, Στη σκιά της πεταλούδας (2005), Η αηδονόπιτα (2008), Ανεµώλια (2011, Βραβείο Αναγνωστών του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου), Σκηνές από τον βίο του Ματίας Αλµοσίνο (2014, Βραβείο Public 2015), Λίγες και μία νύχτες (2017, Βραβείο περιοδικού Κλεψύδρα), Οι ρετσίνες του βασιλιά (2019), Περί της εαυτού ψυχής (2021, Βραβείο Public 2022), Παλιές και νέες χώρες (2023). Επίσης συνέγραψε µε τον σκηνοθέτη Πάνο Καρκανεβάτο το σενάριο της ταινίας Όχθες (2015).

 Έχει τιμηθεί με το βραβείο ιστορικού μυθιστορήματος του Ιδρύματος «Κώστας και Άρτεμις Κυριαζή» (2023). Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.