Παραθινούπολη 2024, παιδικό φεστιβάλ Δήμου Καλαμαριάς


Ο Δήμος Καλαμαριάς και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων διοργανώνουν για 22η χρονιά το παιδικό φεστιβάλ «ΠΑΡΑΘΙΝΟΥΠΟΛΗ 2024», το μεγαλύτερο φεστιβάλ στη Βόρεια Ελλάδα για παιδιά έως 12 ετών.

Για τρεις ημέρες, από τις 31 Μαΐου ως τις 2 Ιουνίου, η Ακτή Αρετσού θα φορέσει τα γιορτινά της για να υποδεχθεί παιδιά και γονείς! Φιλοξενούνται περισσότερες από 75 εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις:

Ένα πολύχρωμο πρόγραμμα περιμένει τους επισκέπτες στις Γωνιές παιχνιδιών και στις Γωνιές των Εργαστηρίων:

Διασκεδαστικά παιχνίδια περιπέτειας, sensory & messy play, ρομποτική, S.T.E.A.M. τσίρκο, σκάκι, πρωτότυπα καλλιτεχνικά εργαστήρια, εκπαιδευτικά προγράμματα μουσείων οικολογικές δράσεις, πειράματα, εργαστήρια για τον λαϊκό πολιτισμό, τη φιλία

αφηγήσεις παραμυθιών, κουκλοθέατρο, παιδικές χορωδίες, εναέρια ακροβατικά και μουσικο παραστάσεις στη μικρή και μεγάλη σκηνή. Συμμετέχουν 40 σημαντικοί φορείς, οργανώσεις, εργαστήρια, παιδαγωγικές και καλλιτεχνικές ομάδες.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να προσφέρει στα παιδιά και στις οικογένειες τους ξεχωριστές στιγμές χαράς και δημιουργικά ερεθίσματα μέσα από προσεκτικά επιλεγμένες εκδηλώσεις. Όλες οι δράσεις αξιοποιούν καινοτόμες σύγχρονες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις. Δίνεται έμφαση στην ανάδειξη της αξίας του παιχνιδιού, της βιωματικής μάθησης και στη σημασία της γονεϊκότητας της συμπερίληψης και της επικοινωνίας.

Είσοδος ελεύθερη

Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 31/05 και Σάββατο 01/06, 18:00-22:00. Κυριακή 02/06, 11:00-14:00 και 18:00-22:00

Πληροφορίες:

Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού
Κομνηνών 60, T.K. 551 32, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
THΛ.: 2313 314570
e-mail: politismos@kalamaria.gr
https://www.facebook.com/politismoskalamaria

-ΠΑΡΑΘΙΝΟΥΠΟΛΗ-

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.