5ο Παιδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νομού Θεσσαλονίκης της ΠΟΕ


Το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νομού Θεσσαλονίκης, διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων (ΣΠΟΣ) Θεσσαλονίκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ), το απόγευμα της Κυριακής στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης, στο οποίο αναμένεται να πάρουν μέρος επίλεκτα παιδικά χορευτικά συγκροτήματα από τριάντα σωματεία του νομού Θεσσαλονίκης.

Αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης της ΠΟΕ, την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν ο πρόεδρος Παύλος Γαλεγαλίδης και η γενική γραμματέας Στέλλα Γεωργιάδου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νομού Θεσσαλονίκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος διοργανώνει και σας προσκαλεί στο 5ο Παιδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νομού Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 02 Ιουνίου 2024 και ώρα 19:30 στο Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης (Κασταμονής και Ελ. Βενιζέλου, Νεάπολη).

Επίλεκτα παιδικά χορευτικά συγκροτήματα από 30 σωματεία του Νομού Θεσσαλονίκης, παιδικά χορωδιακά σύνολα, θεατρικά δρώμενα, βραβεύσεις, εκθέσεις βιβλίων και μουσικό πρόγραμμα αποτελούν την πλούσια θεματολογία του Φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ποντιακό Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλιθέας Συκεών και την αμέριστη στήριξη του Δήμου Νεάπολης Συκεών.

Σκοπός του είναι να προβάλλει και να αναδείξει την παραδοσιακή χορευτική και μουσική παράδοση του Πόντου καθώς και τις χορευτικές δεξιότητες των συμμετεχόντων. Απώτερος στόχος των διοργανωτών είναι το φεστιβάλ αυτό να αναδειχθεί σε σπουδαίο πολιτιστικό θεσμό της Θεσσαλονίκης.

Με δεδομένη τη συμμετοχή σας στη μοναδική αυτή γιορτή, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.