Δήμος Παύλου Μελά: Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού


Εκδήλωση μνήμης για τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού διοργανώνει ο Δήμος Παύλου Μελά τη Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024, στις 19:00, στην Πολίχνη.

Θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Πόντιου Αγωνιστή, στην οδό Αγνώστου Στρατιώτου. Εν συνεχεία, θα ακολουθήσει πρόγραμμα με ομιλίες, μουσική αναφορά και δρώμενο στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Βρύσης «Τάσος Πεζιρκιανίδης».

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν τα σωματεία: «Ένωση Ποντίων Πολίχνης», Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», Σύλλογος Ποντίων Ηλιούπολης «Αλέξανδρος Υψηλάντης» και Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Νικόπολης Θεσσαλονίκης «Φίλων Κτενίδης». Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την στήριξη της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
  • Ομιλίες του δικηγόρου Εμμανουήλ Λαμψίδη για τα απολυμαντήρια που υποδέχτηκαν τους Πόντιους μετά τον διωγμό και του ιστορικού Γιάννη Λαζαρίδη για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
  • Μουσική αναφορά με τη συμμετοχή των Γιώργου Ιωαννίδη (τραγούδι), Γιάννη Τσανασίδη (λύρα), Ιμπραήμ Ιμπραήμογλου (κρουστά), Λάκη Παναγιωτίδη (πλήκτρα).
  • Δρώμενο «Σπονδή στη Μαυροθάλασσα» σε σκηνοθεσία – επιλογή κειμένων – αφήγηση του Γιώργου Συμεωνίδη, με τη συμμετοχή της Νατάσας Τσακιρίδου (τραγούδι) και του Ιάκωβου Μωυσιάδη (λάφτα).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.